Din cauza crizei de alimente, LOCUITORII VENEZUELEI AU SLĂBIT CÂTE OPT KILOGRAME!

Distribuie pe:

Venezuela traversează cea mai gravă criză economică din istoria recentă, magazinele fiind goale, iar produsele alimentare (acolo unde se găsesc) fiind inaccesibile pentru oamenii de rând, din cauza prețului.

„Condițiile de trai s-au înrăutățit atât de mult în Venezuela încât trei din patru oameni din această țară au slăbit circa opt kilograme, în medie, în 2016, din cauza unei alimentații necorespunzătoare și a crizei economice.

Peste un milion de copii nu mai merg la școală din cauza foamei și a lipsurilor de apă și energie electrică, iar Fondul Monetar Internațional estimează că, până la sfârșitul acestui an (2017), inflația va depăși... 1.500%.

Venezuelenii nu consumă cele 2.000 de calorii recomandate zilnic, astfel încât, în ultimul an, 75% din populație a pierdut circa 8,6 kilograme din greutate.

Din cauza condițiilor grele de trai, locuitorii acestei țări au înlocuit carnea cu legume și cartofi, nu mai puțin de 82,8% dintre ei fiind considerați săraci", arată un studiu al Universității din Caracas, citat de DiGi24.

Timp de aproape două decenii, Venezuela a subvenționat mâncarea pentru cei săraci din vânzările de petrol, însă de anul trecut Guvernul nu și-a mai putut permite acest lucru, pentru că bugetul s-a prăbușit odată cu prețul petrolului.

În plus, inflația, de peste 121% de anul trecut (potrivit FMI), a făcut ca salariul minim pe economie să acopere doar 20 la sută din costul hranei pentru o familie cu cinci membri. 90 la sută dintre locuitori se plâng că nu au bani pentru mâncare sau pur și simplu nu găsesc alimente. Din magazine, lipsesc 82% din produsele de primă necesitate. 

Lasă un comentariu