Să învățăm de la ei: ÎN JAPONIA, COPIII MICI MERG SINGURI LA ȘCOALĂ!

Distribuie pe:

În Japonia, este un lucru obișnuit să vezi pe străzi copii de 6 - 7 ani, care merg printre mașini sau își caută loc în tren, scrie descopera.ro.

Aceștia poartă șosete albe până peste genunchi, pantofi din piele negri bine lustruiți, uniforme în carouri și pălării legate sub bărbie. Copiii merg singuri, cu biletul de tren legat de ghiozdan.

Totodată, copiii japonezi cu vârsta de aproximativ trei ani îndeplinesc sarcini simple pentru familiile lor: fac cumpărături de la aprozar sau de la brutărie.

Conform lui Dwayne Dixon, un antropolog cultural, locuitorii Japoniei fac acest lucru datorită ,,încrederii în grup", copiii aflând de mici că se pot baza pe oamenii din jurul lor atunci când au nevoie de ajutor.

Această asumație este învățată și în școli, unde copiii curăță clasele și servesc prânzul fără a se baza pe angajați. Asumarea responsabilității pentru spațiul comun sunt un motiv de mândrie, sarcinile făcându-i pe copii să înțeleagă consecințele mizeriei, din moment ce trebuie să strângă după ei.

În Japonia, rata criminalității este foarte scăzută, acesta fiind unul dintre motivele principale pentru care părinții aleg să își lase copiii să călătorească singuri. 

Lasă un comentariu