TERAPIA CU FASCICUL DE PROTONI - MAI EFICIENTĂ ÎMPOTRIVA CANCERULUI

Distribuie pe:

Oamenii de ştiinţă britanici, citaţi de descopera.ro, susţin că un nou tratament revoluţionar împotriva cancerului - terapia cu fascicul de protoni - a demonstrat rezultate remarcabile pentru pacienţii din întreaga lume, în special prin reducerea efectelor secundare ale radiaţiilor.

„Tratamentul poate fi utilizat în tratarea cancerului de prostată, a tumorilor cerebrale, a cancerelor de la nivelul capului, gâtului şi chiar a cancerului de sân. Terapia cu fascicul de protoni este un tip de radioterapie, însă radioterapia convenţională foloseşte doze energetice mari de radiaţii pentru a distruge celulele canceroase, dar ţesutul înconjurător poate fi, de asemenea, afectat. Acest lucru determină apariţia efectelor secundare, cum ar fi greaţa.

Prin comparaţie, terapia cu fascicul de protoni va folosi fasciculele de protoni (particule subatomice) pentru a obţine acelaşi efect - distrugerea celulelor canceroase. Protonii acceleraţi sunt iradiaţi în celule canceroase, distrugându-le. Spre deosebire de radioterapia convenţională, în terapia cu fascicul de protoni, fasciculul se opreşte odată ce îşi atinge ţinta, respectiv celulele canceroase. Acest lucru înseamnă că rezultatele terapiei cu fascicul de protoni au efecte mult mai puţin dăunătoare pentru ţesutul din jur", explică specialiştii britanici. 

Lasă un comentariu