41 DE ȚĂRI VOR PARTICIPA IA EDIȚIA DIN 2022 A CONCURSULUI EUROVISION, DIN ITALIA

Distribuie pe:

La concursul Eurovision, care se va desfășura în luna mai la Torino, nordul Italiei, vor participa 41 de țări, au declarat organizatorii, relatează AFP.

Cele 39 de țări care au participat la competiție anul trecut vor fi din nou prezente, de data aceasta alături de Muntenegru și Armenia, a căror ultimă participare datează de la ediția din 2019, a anunțat Uniunea Europeană de Radio și Televiziune (EBU), care organizează evenimentul.

Într-un comunicat, EBU, cu sediul la Geneva, a declarat că din cele 41 de țări, 36 se vor confrunta în cele două semifinale.

Doar 20 de candidați vor fi selecționați și se vor alătura în finală celor cinci principali finanțatori: Germania, Spania, Franța, Regatul Unit și Italia, denumiți “Cinq grands” de organizație sau “Big 5” în limba engleză.

Italia va găzdui cea de-a 66-a ediție a acestei competiții după victoria trupei italiene de rock Maneskin anul trecut la Rotterdam.

Aceasta va fi cea de-a treia ediție italiană a Eurovision, după Napoli, în 1965, și Roma, în 1991.

Finala va avea loc sâmbătă, 14 mai, la PalaOlimpico, unul dintre cele mai mari stadioane acoperite din Italia. În ceea ce privește cele două semifinale, acestea vor avea loc pe 10 și 12 mai.

În 2021, aproape 190 de milioane de persoane au urmărit concursul Eurovision la televizor și pe internet. (AGERPRES)

Lasă un comentariu