TOCĂTORUL DIN BUCĂTĂRIE, MAI MURDAR DECÂT VASUL DE TOALETĂ

Distribuie pe:

Un studiu al Societății Române de Pediatrie, citat de descopera.ro, ne atenționează că suprafețele din casă adună germeni periculoși, precum Salmonella, E. coli, stafilococi, streptococi, ciuperci, giardia, virusuri, care pot afecta sever sănătatea familiei, în special pe cea a copiilor, care au o imunitate mai scăzută.

„Vasul de toaletă este considerat locul din casă cu cei mai mulți germeni (43% din respondenți), urmat de buretele de bucătărie (25%), podeaua (16%), tocătoarele (6%), chiuveta (4%), blatul de bucătărie și frigiderul (câte 3%).

Deși vasul de toaletă ar putea să conțină microbi, riscul de a-i lua direct de pe acesta este, în general, scăzut, întrucât oamenii nu îl ating. Însă, microbii din toaletă pot fi împroșcați pe alte suprafețe în timpul utilizării sau atunci când se trage apa și pot fi purtați în toată baia și în toată casa pe mâinile nespălate.

Cel mai mare risc de a lua microbi dăunători din baie provine de la suprafețe pe care oamenii le ating în mod uzual, precum mânerul pentru tras apa la toaletă, colacul de toaletă, robinetele și mânerul ușii.

Ca regulă generală, pentru a opri răspândirea microbilor, este important să curățați suprafețele din casă pe care familia le atinge frecvent cu mâinile, precum mânerul ușii frigiderului, mânerele dulapurilor, robinetele, clanțele.

Însă, atenție! Numărul bacteriilor dintr-o bucătărie obișnuită poate fi de 100.000 de ori mai mare față de baie, iar pe tocătorul de bucătărie există o acumulare de bacterii cu 200% mai mare decât pe vasul de toaletă.

De asemenea, dormitoarele conțin mult mobilier moale, în care se depozitează praf, acarieni, reziduuri de acarieni, polen și mătreață de la animalele de companie. De aceea, este recomandat să curățați și să dezinfectați, în mod regulat, măcar odată pe săptămână, suprafețele de contact cu mâinile, precum telecomenzile televizoarelor, întrerupătoarele, telefoanele și jucăriile", ne recomandă specialiștii. 

Lasă un comentariu