DACĂ NU NE ESTE FOAME, ESTE BINE SĂ „FENTĂM" MESELE

Distribuie pe:

Cercetătorii americani de la Universitatea Cornell, citaţi de descopera.ro, consideră că a sări peste mese atunci când nu ne este foame este un obicei... foarte sănătos. „De ce să mănânci dacă nu îţi este foame?", se întreabă ei.

„Obiceiul de a consuma trei mese pe zi este o invenţie europeană, ce datează încă din Evul Mediu şi a fost introdus treptat în rutina noastră zilnică, precum un obicei sănătos.

Însă, în studiul nostru, am descoperit că nu este nevoie să mâncăm trei mese pe zi pentru a fi sănătoşi. Dimpotrivă, acest obicei ne afectează starea de sănătate, deoarece ajungem să mâncăm chiar şi atunci când nu ne este foame, doar ca să respectăm programul meselor.

Persoanele care consumă micul dejun în fiecare dimineaţă ard cam acelaşi număr de calorii ca şi persoanele care sar peste micul dejun, ceea ce înseamnă că nu există nicio diferenţă notabilă între ele, mai ales când vine vorba de a pierde în greutate.

Important pentru a pierde în greutate este să consumi alimentele în perioada 9 dimineaţa - 6 seara, dar nu contează dacă iei trei mese mai mari sau şase mai mici, acest lucru neavând niciun impact asupra stării de sănătate.

Important este să mâncăm doar atunci când ne este foame şi nu doar pentru că trebuie să luăm prânzul, de exemplu. Trebuie doar să ne ascultăm corpul şi nu să îi impunem un program al meselor, dar nici să nu lăsăm să treacă mai mult de trei - patru ore între mese.

O dietă cu mai puţine calorii zilnic poate fi cheia către o viaţă mai lungă şi o stare de sănătate mai bună. Reducerea cu 30% a numărului de calorii zilnic ne prelungeşte viaţa cu câţiva ani buni, deoarece creierul devine mai rezistent la toxinele care cauzează degradarea celulelor.

Prin urmare, mulţi dintre noi nu avem niciun chef să mâncăm dimineaţa pentru că nu avem nicio urmă de poftă de mâncare. Însă presiunea socială a unui mic dejun sănătos este aşa de mare, încât ajungem să mâncăm chiar şi dacă nu ne este foame, ceea ce înseamnă... boală", explică specialiştii americani.

 

Lasă un comentariu