Unde dai şi unde crapă: Respingere în bloc a întregii reţele şcolare 2017-2018 Ministerul Educaţiei va prelua soarta Liceului Teologic Romano-Catolic din Târgu-Mureş

Distribuie pe:

Decizia finală cu privire la situaţia Liceului Teologic Romano-Catolic din Târgu-Mureş a fost pasată Ministerului Educaţiei, după mai bine de o oră de discuţii în cadrul şedinţei extraordinare din 6 aprilie a.c., a Consiliului local al Municipiului Târgu-Mureş. Lipsa actului juridic legal de înfiinţare a liceului a fost mărul discordiei. Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş a avizat negativ includerea Liceului Teologic Romano-Catolic în reţeaua şcolară, ca structură cu personalitate juridică.

Organizarea reţelei şcolare se realizează, în urma aplicării unor operaţiuni specifice, respectiv înfiinţarea/reorganizarea/desfiinţarea unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat şi particular, iar responsabilitatea privind realizarea organizării reţelei şcolare revine autorităţilor administraţiei publice locale. Autoritatea publică locală a cuprins Liceul Teologic Romano-Catolic cu personalitate juridică, dar nu a dispus asupra modului de organizare - număr de clase, număr elevi - şi nu a hotărât care sunt variantele accepate din cele indicate de Ministerul Educaţiei Naţionale prin adresele nr.11402/7 februarie 2017 şi 27080 din data de 7 martie a.c.

În urma votului, aleşii locali au respins proiectul de hotărâre privind aprobarea reorganizării reţelei şcolare a unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat din municipiul Târgu-Mureş, pentru anul 2017-2018.

Lasă un comentariu