În perioada 11-14 mai ,,TÂRGUL CETĂŢII"

Distribuie pe:

Asociaţia ,,Mercur", în parteneriat cu Primăria Municipiului Târgu-Mureş, Consiliul Judeţean Mureş şi Şcoala Populară de Artă, vă invită în perioada 11-14 mai, a.c., pe Bulevardul Cetăţii din Municipiul Târgu-Mureş, la ,,Târgul Cetăţii."

Scopul acestui târg este în primul rând de a sprijini producătorii locali, de a mijloci contactul între ei şi clienţi, precum şi pentru a informa consumatorii că pot consuma produse sănătoase, produse la noi în ţară.

Cristina Orza Manoilă, organizator, a prezentat oferta târgului: „La Târgul Cetăţii sunt 50 de epozanţi, în cele patru zile. Oferta este foarte variată, în ciuda faptului că e o premieră pentru Târgu-Mureş organizarea unui astfel de eveniment, exclusiv alimentar, şi aş menţiona aici - începând de la sare, pâine, mezeluri, sparanghel, rabarbură, brânză, ulei şi gemuri - şi orice poate să-ţi trebuiască în casă ca aliment găseşti la acest târg."

Aflat la prima ediţie, târgul, se doreşte a deveni o tradiţie „ne propunem să devină cel puţin bianual, adică primăvara în luna mai şi toamna, undeva spre sfârşitul lui septembrie pentru că, atunci, oarecum, schimbăm puţin specificul, având în vedere că e recolta de toamnă, şi ne dorim ca târgumureşenii să poată să-şi facă cumpărăturile pentru conservele de iarnă." - a mai declarat Cristina Orza Manoilă, în calitate de organizator.

La mare căutare, încă de la deschiderea târgului, a fost : Produs Atestat Tradiţional - Pita de casă cu cartofi - Produs Natural de la Boiu. Preparată ca la mama acasă şi coaptă în cuptor cu lemne, Mihai Hergbeli, producătorul delicioasei pite, a dezvăluit câte puţin din secretul de preparare al acesteia: ,, gustul special este cartoful crud, care se răzuieşte în aluat şi se lasă la dospit în plămădeală". Dovada calităţii acestui produs natural este şi faptul că participă constant la mai multe târguri şi expoziţii:,, Începând cu anul 2013, am participat la toate târgurile organizate de către Primăria Târgu-Mureş, toată cinstea şi respectul pentru Primărie, şi, de asemenea, am mai participat şi în judeţul Cluj", a spus Mihai Hergbeli.

Producătorii de produse naturale din Mureş, Cluj, Alba, Braşov, Harghita, Suceava, Bacău vă aşteaptă aşadar, pe Bulevardul Cetăţii din Municipiul Târgu-Mureş, în perioada 11-14 mai, între orele 10-19,30, să degustaţi şi să vă aprovizionaţi cu cele mai gustoase produse naturale.

 

Lasă un comentariu