FESTIVITĂȚI DE ÎNCHIDERE A ANULUI ȘCOLAR PENTRU ELEVII CLASELOR A VIII-A

Distribuie pe:

La Școala Gimnazială ,,Tudor Vladimirescu"

„V-ați gândit vreodată de ce copiii își doresc să crească mai repede, iar adulții să fie copii din nou? Mirajul maturității, admirația pentru independența și libertatea vieții de adult - ce adolescent nu așteaptă cu nerăbdare să fie tratat ca un om mare?  Să aibă libertatea unui om matur. Mai puțin, responsabilitățile acestuia… Paradoxal, mirajul copilăriei, cu efervescența, creativitatea și inocența-i caracteristice, pe care adultul le pierde în devenirea lui de «om mare» este ceea ce ne face pe noi, adulții, să prețuim copilăria. Ceea ce îi leagă pe copii de copilăria lor este chiar naivitatea, nu în sensul de neștiință, ci de încredere oarbă într-o lume bună, în care toate au un scop.

Copilăria înseamnă și prima zi de școală. Câți dintre dumneavoastră și-o amintesc? O zi a emoțiilor și a speranțelor, o zi în care o lume nouă își deschidea larg porțile. Așa a fost și ziua de 14 septembrie 2009, prima zi de școală a absolvenților clasei a VIII-a. «Trecut-au anii ca nori lungi pe șesuri/ Și niciodată n-or să vie iară» […] căci «istoria nu face marshe arriere» (Ana Blandiana), «iar timpul crește-n urma mea» (M. Eminescu). Iată-ne ajunși și în ultima voastră zi de școală a promoției 2017, încă o zi a emoțiilor și a speranțelor, în care o altă lume așteaptă să fie explorată. Este ziua voastră, dragi absolvenți! Sunteți atât de frumoși, fremătând de emoția finalului de an. Sperăm că v-a plăcut aici, la noi, că ați adunat multe pietricele prețioase cu care să vă pavați drumul pe calea cunoașterii. Ne vom aminti de fiecare dintre voi, așa cum sunteți acum.

Dincolo de trecut există viitorul, imprevizibilul. Îndrăzniți să visați, dedicați-vă pasiunilor voastre, munciți cu mândrie și cu încredere pentru ceea ce se află înaintea voastră. Vă așteptăm să ne vizitați peste ani și să ne povestiți ce frumos v-ați realizat! Nu uitați - «They can because they think they can». Mult succes la examene și vacanță plăcută!", spunea prof. Gabriela Șandru, directorul Școlii Gimnaziale ,,Tudor Vladimirescu" din Târgu-Mureș, la festivitatea de închidere a anului școlar pentru elevii clasei a VIII-a.

Alături de absolvenți, în această zi specială, au fost membrii Consiliului de Administrație: prof. Boczog Szabolcs - director adjunct, CPPE prof. Dana Raduly, dna prof. Elena Breja, dnele prof. pentru înv. primar Liliana Chivu și Orban Marta, președintele CRP, dl Ilie Bortăș, președinta Asociației „Tudor 20", dna Judit Obreja și, nu în ultimul rând, părinții, învățătorii, profesorii și colegii de generală.

Nu a lipsit nici premierea elevului care a obținut cea mai mare medie de absolvire a claselor V-VIII. În acest an șefă de promoție a fost Luca Lorena, din clasa a VIII-a A (cu ABS = 9.99).

Prof. Gabriela Șandru adăuga: „În această școală se dă o luptă cu adevărat pentru a exprima o anumită formă a gândului, pentru a elimina obișnuitul și pentru a determina elevul să aspire spre cunoaștere, spre dezvoltarea capacității de ierarhizare a propriilor pasiuni și înclinații. Muncim cu pasiune! Așa putem acum, la final de an școlar, să constatăm că efortul nostru s-a materializat în rezultate ce merită cunoscute și valorizate: Kotîrlan Agnes, premiul III la Concursul Național de Ortografie în limba maghiară «Furkesz», Oradea 2017; Gînj Amelia, premiul I la Olimpiada de Limba Engleză, faza județeană; Turceniuc Alexia, premiul II la Olimpiada de Limba Germană, faza județeană; Lazăr Alexandra, premiul III la Olimpiada de istorie, faza județeană și Nicușan Tudor, Mențiune la Olimpiada de Limba Română și la Olimpiada «Lectura ca Abilitate de Viață», faza județeană".

Diriginții claselor a VIII-a au premiat rezultatele la învățătură și disciplină pe anul școlar 2016-2017, apoi a urmat momentul festiv al predării-primirii cheii, o tradiție a Școlii Gimnaziale ,,Tudor Vladimirescu", simbol al schimbului între generații, prin care absolvenții ciclului gimnazial predau CHEIA SUCCESULUI celor care vor contribui la perpetuarea valorilor, idealurilor și aspirațiilor pe care, la rândul lor, le-au promovat.

 

 

Zâmbete, lacrimi, îmbrățișări, multe emoții și… mândria de a fi absolvent… pe scurt, aceasta ar fi caracterizarea acestei zile pentru absolvenții Școlii Gimnaziale „Dacia" din Târgu-Mureș. Ziua festivă de încheiere a ciclului gimnazial, ultima strigare de catalog, ultimul clopoțel…

Prof. Claudia Chebuțiu, director Școala Gimnazială „Dacia" din Târgu-Mureș: ,,Stimați colegi, Azi, când adeseori se uită prea ușor să fiți apreciați, gândurile noastre se îndreaptă cu prietenie către dumneavoastră, către oamenii școlii, cei care, cu dărnicie și inteligență, cresc oameni, luminează minți și crează caractere.

Există un angajament nescris al dascălilor pentru a face lumea mai bună prin educație și, în acest context, aducem un cuvânt de încurajare pentru toți cei care sunt la catedră.

La sfârșit de an școlar, doamnelor și domnilor profesori, vă felicit și vă mulțumesc pentru dăruirea pe care o probați zi de zi în această profesie unică de a forma oameni. Vă asigur de toată aprecierea și considerația mea.

Stimați părinți, Educația trebuie să fie mereu îndrumată cu îngrijire. Această îndrumare nu poate fi dată fără sprijinul părinților. Școala nu poate înlocui educația oferită de părinți. Dumneavoastră propuneți scenariile pentru viața copiilor, oferirea unui model fiind responsabilitatea dumneavoastră fundamentală.

Dragi elevi, Școala este aceea care poate forma, cel mai bine, deprinderi de muncă ordonată, poate cultiva utilul și frumosul. Să aveți convingerea că școala vă pregătește pentru viață punând în valoare întregul vostru potențial intelectual și afectiv. Trebuie să înțelegeți faptul că succesul personal și profesional nu poate ocoli școala.

Felicit cu această ocazie absolvenții și le urez succes la examenele care vor urma. Tuturor vă doresc o vacanță minunată!"

 

,,Copleșiți de importanța momentului, de dorința de a imortaliza evenimentul, ne strângem cu toțiiîntr-un buchet frumos, numit prietenie. Nepoatele mele, Brigitte și Karina Besaletz, și valoroșii mei prieteni, absolvenți ai clasei a VIII-a laLiceul Vocațional de Artă din Târgu-Mureș.

Sunt o bunică fericită, Brigitte și Karina Bespaletz sunt, astăzi, absolventele premiate ale Liceului Vocațional de Artă din Târgu-Mureș, clasa a VIII-a. Felicitări iubitele mele! Baftă la examene!"

Doina Petraș

 

Lasă un comentariu