Sancțiuni pentru munca nedeclarată

Distribuie pe:

Luna trecută, Inspectoratul Teritorial de Muncă Mureș a efectuat 51 de controale în domeniul relațiilor de muncă, se arată într-un comunicat dat publicității de conducerea ITM. În urma verificărilor, care au vizat identificarea muncii nedeclarate, au fost depistate 19 persoane care lucrau fără forme legale și 66 persoane care prestau muncă nedeclarată. S-au aplicat sancțiuni contravenționale pentru 25 de agenți economici, din care 6 au fost sancționați pentru muncă nedeclarată. Inspectorii au aplicat 36 de sancțiuni contravenționale -17 avertismente și 19 amenzi în cuantum de 140.500 lei și au fost dispuse 198 de măsuri obligatorii, pentru deficiențele constatate.

Domeniile de activitate ale angajatorilor în care s-au identificat persoane care prestau activitate fără forme legale sunt: instalații, depozite materiale de construcții, prestări servicii, restaurante, servicii de cazare, comerț, administrație publică.

A fost înaintată o sesizare către Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Mureș, vizând comiterea infracțiunii de primire la muncă a mai mult de 5 persoane fără încheierea unui contract individual de muncă, se mai precizează în documentul citat.

Lasă un comentariu