VIBRANTĂ ȘI EMOȚIONANTĂ ÎNTÂLNIRE DUPĂ 60 DE ANI (1957-2017)

Distribuie pe:

Întâlnirea absolvenților Liceului Mixt Român din Gheorgheni, organizată la 19 august 2017, a marcat împlinirea a 60 de ani de la absolvire. În debutul acestei manifestări, în memoria tuturor profesorilor noștri și a multor colegi trecuți pentru totdeauna în eternitate, s-a ținut o slujbă de pomenire la Biserica Ortodoxă din Gheorgheni.

În sala de clasă atent pregătită, revederea a fost nemăsuratăși tonifiantă, ne-am revăzut cu drag, cu îmbrățișări, fotografii și discuții sub semnul emoției și bucuriei. Prezenți aici cu cele mai frumoase gânduri, invitații acestei întâlniri sunt adevărații prieteni de o viață, oameni care nu se întâlnesc întâmplător, participă la un eveniment de relaxare sufletească, memorie și minte.

Noi credem dimpreună cu Lucian Blaga că, „veșnicia s-a născut la sat" și că „O educație bună este izvorul întregului bine în lume", după cum afirma Immanuel Kant.

Colegul Gheorghe Țepeș-Greuruș, în calitate de autor, lansează, prezintăși acordă fiecărui participant cartea Cuponul de pensie.

Cartea album „Ne cheamă amintirile anilor de liceu" scrisă de Ioan Ionel Tompea ne amintește cu text și imagini, de viața colegilor de la adolescență până la amurgul crepuscular al vieții, vârstă la care nu știm dacă să ne bucurăm, sau să ne întristăm, numărând aproape 80 de ani.

Ca semn de înaltă recunoștință pentru prietenie și colegialitate, colegul Mihai Virgil a înmânat fiecărui coleg participant, câte o Diplomă de excelență, iar directorul adjunct al liceului, domnul Ferenczi Attila a adresat un mesaj cald, emoționant, felicitând cu drag foștii elevi de acum 60 de ani, cu urarea ca Domnul să vă binecuvânteze și să vă păzească!

Aniversarea celor 60 de ani de la absolvire a continuat până spre seară la Grădina de vară a restaurantului Syilagyi din Gheorgheni.

Lasă un comentariu