Transportatorii români îl întâmpină pe președintele Franței cu proteste!

Distribuie pe:

Vizita oficială de astăzi, 24 august 2017, a președintelui francez, Emmanuel Macron, în România, le oferă ocazia transportatorilor din Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR), cu 14.000 membri (operatori care efectuează transporturi interne și internaționale de marfă și persoane), să protesteze față de legea protecționistă prin care Franța impune plata salariului minim francez și măsuri administrative împovărătoare transportatorilor români și estici.

„Protestăm deoarece Franța dorește blocarea pieței unice și libere de transport rutier din Uniunea Europeană, prin promovarea unei politici neoprotecționiste. Președintele francez, Emmanuel Macron, este inițiatorul legii protecționiste, prin care Franța impune plata salariului minim francez și măsuri administrative împovărătoare transportatorilor români și estici, în scopul eliminării acestora de pe piața franceză și europeană de transport internațional.

Măsura de a interzice efectuarea odihnei săptămânale normale în cabina vehiculului pe teritoriul Franței este evident îndreptată împotriva transportatorilor străini, pentru că, în mod normal, șoferii francezi își vor efectua aceasta perioadă de odihnă acasă. Subliniem însă faptul că transportul rutier, prin natura sa, este o activitate cu un caracter mobil și transnațional.

În acest context, Franța a solicitat șoferilor să doarmă la hotel, deși nu dispune de suficiente facilități de parcare care să ofere, în același timp, și cazare și care să fie sigure pentru șoferii străini și marfa transportată. Reamintim numeroasele atacuri împotriva camioanelor române, poloneze și din estul UE suferite de transportatorii noștri în ultimii ani în parcările din Franța", își justifică acțiunea UNTRR, într-un comunicat de presă. 

Lasă un comentariu