Deficitul de personal în structurile MAI se situează la peste 20.000, acesta fiind accentuat de ieșirile la pensie din ultimii ani.

Distribuie pe:

Potrivit unui comunicat de pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne, Guvernul României a adoptat recent o Hotărâre, ce prevede creșterea cifrei de școlarizare la școlile de agenți și subofițeri din cadrul MAI. Astfel, cifra de școlarizare pentru școlile de agenți și subofițeri ale Ministerului Afacerilor Interne va fi crescută la 8.190 de locuri pentru anul școlar 2017-2018, prin organizarea a trei sesiuni de admitere.

„În acest mod, promoția 2016-2018 va finaliza cursurile în luna decembrie a acestui an, urmând să fie încadrată de la începutul anului viitor.

Prin această modificare, promoțiile vor putea ajunge la un număr de 3.000-5.000 absolvenți anual.

Reducerea perioadei de școlarizare a fost o măsură analizată temei-nic, inclusiv din perspectiva asigurării competențelor profesionale specifice funcțiilor în care absolvenții vor fi repartizați (…)

Hotărârea de Guvern adoptată face parte dintr-un pachet legislativ și managerial care va fi aplicat la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, având ca scop reducerea deficitului de personal, creșterea gradului de protecție a angajaților și îmbunătățirea dotărilor pe care angajații MAI le au la dispoziție", se arată în comunicatul Ministerului Afacerilor Interne.

Lasă un comentariu