LUMINĂ DIN CĂRȚI, LA… „PUNȚI DE LUMINĂ"

Distribuie pe:

Lazăr Lădariu – TRANȘEELE IERBII, Editura Vatra Veche, Târgu-Mureș, 2017

„Tranșeele ierbii este o carte puternică, în pofida fragilități aparente a discursului melancolic, împrumutând, pe alocuri, tonalități de lamento. Dar tonul este mai degrabă discursiv decât confesiv, tristețea are nuanțe de alint, disipându-se de dragul luminii, al primăverii, al noilor dimineți (…)."

Mariana Cristescu

PATRIARHUL MIRON CRISTEA. AȘTEPTÂND ÎNVIEREA - Eseu de Valentin Marica, Editura Cezara Codruța Marica, Târgu-Mureș, 2017

„Îl chemăm pe cititorul de bună-credință să ni se alăture, acceptând, cum ar spune acad. Eugen Simion, lectura gânditoare prin care ni s-a dezvăluit ideea înaltă din texte ce ilustrează registre superioare ale culturii și spiritualității noastre (…) ".

Mariana Cristescu – VIAȚA SECOND-HAND, Editura Vatra Veche, Târgu-Mureș, 2017

„Scrisul Marianei Cristescu acaparează și face cititorul nu numai să înțeleagă particularul în contextul general, dar îl face și să își creioneze un punct de vedere, având la bază argumentele acesteia. Ea scrie cu pasiune, incursiunile în subiecte primind, mai mereu, amprenta personală a credințelor și înțelegerilor sale. Prin acest fel de a face jurnalism, ea este și un formator de opinie, un formator bine documentat și cinstit cu sine și cu istoria."

Răzvan Ducan

Pr. Dr. Gheorghe Nicolae Șincan - RISIPĂ ÎNTRE VREME ȘI VEȘNICIE, Editura Vatra Veche,

Târgu-Mureș, 2017

„Cărțile părintelui Gheorghe Nicolae Șincan, între care și aceasta, sunt frumoase, și pe dinafară și pe dinăuntru, într-o preocupare constantă de respect pentru cel care crede că lumea sporește în bogății cu fiecare în parte, prin viața sa și prin faptele sale".

Nicolae Băciuț

Nicolae Băciuț - PLEOAPA LUI HOMER - POEME SCRISE ȘI ROSTITE, Editura NICO, Târgu-Mureș, 2017

„Nicolae Băciuț este unul dintre rarii poeți care (pe urmele lui Nichita Stănescu) dematerializează, dezîncarnează cuvântul într-o tentație absolutorie: poezia sa pare scrisă într-o purificată stare de rasă, transmițând continuu o jubilație a gândului autarhic…".

Cezar Ivănescu

Ileana Sandu - NO COMMENT (II), Editura Vatra Veche, Târgu-Mureș, 2017 Ordonanțe, minivacanțe și alte minunății... #Rezist!

Mihaela - Alexandra Rașcu - BASME FERMECATE DIN LUMI MINUNATE, Editura Napoca Nova, Cluj-Napoca, 2017

„Dăruiesc cu mare drag Basme fermecate din lumi minunate tuturor celor care sunt copii, se simt copii sau au uitat să fie copii, dorindu-vă ca magia să vă cuprindă în brațele ei încă de la prima poveste și chiar de la primele rânduri".

Mihaela Rașcu

Al. Florin Țene - VENIȚI, PRIVIGHETOAREA CÂNTĂ…! Editura Napoca Nova, Cluj-Napoca, 2017

„Credem că, după ampla monografie a lui Adrian Marino, ca și a paginilor dense ale lui Călinescu, Vianu, Vladimir Streinu, Caracostea sau Mihai Zamfir, ca să dăm doar câțiva dintre exegeții lui Macedonski, cartea lui Al. Florin Țene este cea mai solidă și viabilă lucrare dedicată vieții și operei macedonskiene".

Prof. univ. dr. Florentin Smarandache (SUA)

Răzvan Ducan - CUMPĂR TIMP, Editura Vatra Veche, Târgu-Mureș, 2017

„Răzvan Ducan scrie despre timp, naștere, iubire, ură, moarte, o face respectând poezia și condiția sa de poet, inclusiv în cele unsprezece ipostaze / elegii din finalul cărții (Selfie - Răzvan Ducan), o posibilă artă poetică a sa".

Nicolae Băciuț

Titina Nica Țene - CLIPE PE PUNTEA VIEȚII - POVESTIRI, Editura Napoca Nova, Cluj-Napoca, 2017

„(…) Titina Nica Țene are un mesaj clar, concis, lipsit de ornamentări sau subtilități, dar, de fiecare dată, textele ei transmit un mesaj moral, experiențele proprii pe care le aduce în pagină constituindu-se în adevărate lecții".

Voichița Pălăcean-Vereș

Ilarie Gh. Opriș, Virgil Simion Bui, Constantin BogoȘel - DASCĂLI MUREȘENI (VIII), Editura „Constantin Romanu-Vivu", Târgu-Mureș, 2017

„Volumul Dascăli mureșeni, ajuns la cea de a VIII-a ediție, constituie un demers binevenit, punând la dispoziția istoricilor de azi și de mâine, un instrument de mare utilitate pentru reconstituirea unui aspect fundamental - cel al educației - al comunității mureșene".

Conf. univ. dr. Giordano Altarozzi, Universitatea „Petru Maior", Târgu-Mureș

 

Lasă un comentariu