Programul Prima Casă, doar pentru cei cu venituri sub 4.000 de lei!

Distribuie pe:

Florin Georgescu, prim-viceguvernatorul Băncii Naționale a României (BNR), a declarat, recent, la dezbaterile comisiei economice din Senat, că programul Prima Casă este unul extrem de util, dar trebuie aduse amendamente la acesta, pentru ca de el să nu mai beneficieze românii cu venituri mai mari, ci cei cu venituri de până la 3.000 - 4.000 de lei.

„Programul Prima Casă este - vă spun în numele Consiliului de Administrație al BNR - un program extrem de util pentru cetățeni, îndeosebi pentru cei cu venituri medii și mai reduse. Ceea ce a condus la acumularea unor sume relativ ridicate în cadrul acestui program, până la pragul de alertă al riscului sistemic (nu s-a ajuns până la riscul sistemic, dar e o tendință de atingere a parametrilor care definesc riscul sistemic) trebuie schimbat de către Executiv. De ce? Pentru că, în anul 2016, Executivul de atunci a introdus ca eligibile persoane care au venituri mai mari", a declarat, pentru Agerpres, Florin Georgescu.

Potrivit acestuia, de programul Prima Casă ar trebui să beneficieze doar persoanele cu veniturile de până la 3.000 - 4.000 de lei, restul putând să ia credite standard.

Lasă un comentariu