S-A DESCOPERIT MOTIVUL PENTRU CARE UNELE RĂNI SE VINDECĂ MAI GREU

Oamenii de știință britanici de la Universitatea din Manchester, citați de descopera.ro, susțin că au identificat motivul pentru care una din zece persoane se confruntă cu răni care se vindecă greu și care au potențial fatal.

„În cadrul studiului nostru, am identificat o bacterie, prezentă în mod normal pe piele, ce poate îngreuna vindecarea rănilor. În cazul deteriorării unui receptor ce permite corpului să recunoască bacteria Pseudomonas aeruginosa, rezultatul este o disfuncție și un dezechilibru, cu un impact deosebit de important asupra abilității de vindecare a unei răni.

Bacteria, care trăiește în mod natural pe oameni, a fost asociată anterior cu infecția rănilor, o complicație majoră a leziunilor pielii care întârzie să se vindece.

Însă, această descoperire prezintă noi dovezi ce explică motivul pentru care 10% dintre persoane se vor confrunta cu o rană infectată, care nu se va vindeca în mod corespunzător, de aceea este impetuos necesar să înțelegem comunitățile de bacterii prezente pe pielea noastră și motivul pentru care mulți dintre noi se vor confrunta cu răni care nu se vindecă.

Rănile pot fi cauzate de o multitudine de factori, de la traume la escare, însă infecția este o complicație ce poate duce uneori la probleme medicale letale.

Multe persoane se luptă cu răni care se vindecă greu, însă această nouă cercetare sugerează că tipurile de bacterii prezente pe piele pot fi responsabile de imposibilitatea noastră de a ne vindeca, ceea ce este important de luat în calcul pentru gestionarea tratamentului leziunii", explică experții britanici.

 

Lasă un comentariu