NE-AM INTERESAT PENTRU DUMNEAVOASTRĂ S-a prelungit sesiunea de primire a proiectelor pentru obținerea unor produse alimentare prin PNDR 2020

Distribuie pe:

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a anunțat, recent, prelungirea sesiunii de primire a proiectelor de investiții în procesarea și marketingul produselor agricole, în vederea obținerii de produse neagricole, prin intermediul schemei GBER aferentă submăsurii 4.2 din Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 - 2020. Cererile de finanțare se depun on-line, pe pagina oficială a Agenției, www.afir.info, până la termenul limită al sesiunii, 30 noiembrie, ora 16.

Printre investițiile eligibile prin schema GBER se numără: fabricarea produselor de panificație, a înghețatei și a sorbetului, dar și fabricarea unor băuturi, cum ar fi berea artizanală. Valoarea finanțării este de maximum 2,5 milioane de euro/ proiect, în funcție de tipul de beneficiar și de specificul investiției.

Sprijinul acordat pentru procesarea secundară a produselor agricole în vederea obținerii de produse neagricole, prin schema GBER aferentă sM 4.2, este de până la 50% nerambursabil și este corelat cu tipul întreprinderii, tipul investiției și zona de dezvoltare regională în care este amplasată investiția. Pragul de calitate lunar, stabilit pentru luna noiembrie 2017, este de 15 puncte, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului și Dezvoltării Rurale.

În cuprinsul aceluiași document se precizează și că alocarea financiară, disponibilă în sesiunea din acest an, pentru schema GBER aferentă sM 4.2 „Sprijin pentru investiții în procesarea/ marketingul produselor agricole" este de 70 de milioane de euro. AFIR a primit on-line 28 de cereri de finanțare până în prezent, valoarea totală nerambursabilă a acestora fiind de peste 26 de milioane de euro.

Cei interesați pot consulta gratuit Ghidul solicitantului și anexele aferente pe site-ul AFIR, la secțiunea „Investiții PNDR".

Lasă un comentariu