ZIUA IANCULUI - 17 NOIEMBRIE 2017

Distribuie pe:

Sala mare a Casei de Cultură „Mihai Eminescu" a fost arhiplină și a găzduit cu bucurie spectacolul care a durat puțin peste două ore și n-a reușit să plictisească deloc, din contră a reușit să capteze atenția, aplauzele și uralele unui public atât de numeros care a demonstrat că la școala noastră nu se face numai instrucție ci și educație.

Imnul de Stat al României și Imnul școlii în interpretarea corului condus de d-na prof. Andrei Ancuța au deschis spectacolul, după care Junii Târnavei instruiți de d-nul Trâmbițaș Vasile, ne-au arătat că avrămuții sunt demni urmași ai lui Avram Iancu și știu să prețuiască și să ducă mai departe obiceiurile neamului nostru și să poarte cu bucurie portul popular, iar programul lor însuflețitor a încins scena.

Clasele primare a III-a B, a II-a B, a II-a A, preg. B și I B, sub conducerea învățătoarelor Ghira Sanda, Ani Vanda, Chiorean Carmen, Câmpean Violeta și Ionaș Anamaria au ilustrat cu multă candoare și drăgălășenie momente din activitatea școlară,prin poezii, cântece, scenete și dansuri, unele dintre ele la inițiativa elevilor sau cu texte create de ei.

Clasele gimnaziale a VI-a B,(Buda Georgeta)a V-a A (Corburean Natalia), a V-a B(Szilagyi Elisabeta), a VII-a A (Cozma Camelia), a VIII-a C (Groza Mihaela), a VI-a A(Coman Vasilica), a VII-a B (Barabaș Monica), a VIII-a A (Fodor Daniela), a VIII-a B (Vitan Vasile) s-au întrecut în dansuri moderne pe ritmuri antrenante dar și în scenete umoristice, educative, inspirate din viața elevilor de azi, creativitatea lor fiind un adevărat izvor nesecat de frumusețe, talent, ingeniozitate.

Colectivul din spatele scenei (Szilagyi Elisabeta, Fodor Daniela, Buda Georgeta, Epure Oliver) a gestionat cu răbdare și profesionalism elementele organizatorice, astfel încât totul a mers ca la carte.

Școala Gimnazială Avram Iancu a prezentat și anul acesta un spectacol de înaltă clasă, dovedind că își pregătește elevii atât pentru rezultate bune la învățătură, examene, concursuri naționale și internaționale cât și pentru un start bun în viață, dezvoltând și stimulând aptitudinile și talentele elevilor săi.

 

Lasă un comentariu