Festivalul-concurs de Teatru Amator ,,SCENA"

Distribuie pe:

Centrul Județean pentru Cultură Tradițională și Educație Artistică Mureș, în colaborare cu Primăria comunei Bahnea și Școala Generală a comunei Bahnea, organizează cea de-a XXV-a ediție a Festivalului-concurs de Teatru Amator - ,,SCENA".

Manifestarea culturală se va desfășura duminică, 26 noiembrie 2017, la Căminul Cultural din localitatea Bahnea, începând cu ora 16,00.

Pentru Iuliu Praja, director - manager la Centrul Județean pentru Cultură Tradițională și Educație Artistică Mureș, teatrul și mai ales scena este parte din viața sa. Mai mult, pentru el acest festival de teatru este un proiect de suflet, aproape de pregătirea profesională, motiv pentru care cu bucurie participă și ca membru al juriului, dar pregătește și surprize celor care vor fi în public.

A remarcat, de asemenea, și continuitatea acestui festival, fără întreruperi, aflându-se acum la cea de-a XXV-a ediție, spunând: ,,Am încercat să dăm valoare acestui festival, care este un festival-concurs. Dincolo de faptul că se jurizează piesele și dincolo de faptul că acest festival are o temă, după fiecare ediție discutăm cu participanții, astfel încât să putem să-i ajutăm să înțeleagă de ce jurizarea a fost în ordinea în care au fost ocupate locurile pe podium. Mai mult, venim cu sfaturi în ajutorul lor, pentru ca la următoarea ediție și la celelalte spectacole pe care le au ei, ca trupe de amatori, în decursul anului, până la reîntâlnirea cu noi să poată să le folosească spre a deveni mai buni."

Vorbind despre evoluția trupelor de la an la an, de la o ediție la alta, directorul - manager al Centrului Județean pentru Cultură Tradițională și Educație Artistică Mureș remarcă creșterea valorică a festivalului, subliniind exigența specialiștilor care jurizează această ediție: Sergiu Marocico, Crăciun Cristian, Iuliu Praja.

Referitor la vârsta membrilor trupelor participante la festival, a afirmat:

,,Pot spune că așa cum teatrul nu are vârstă, așa cum viața este o scenă și fiecare dintre noi joacă un rol, de la cele mai fragede vârste, de când ne naștem, suntem actori. La fel și în festivalul de teatru ,,Scena" avem și copii, cei mai tineri au fost de 13-14 ani, și s-a ajuns până la vârsta de 50 de ani pe scenă."

În mod special, festivalul abordează umorul clasic, umorul la români, umorul caragelian, prezentând scenarii proprii ale unor participanți, dar și piese de Cehov.

Lasă un comentariu