Sărbătorirea Zilei Naționale a României la Sângeorgiu de Pădure

Distribuie pe:

Manifestările organizate de Liceul Tehnologic „Sfântul Gheorghe" din Sângeorgiu de Pădure au debutat cu un concurs pe teme istorice „Simțim româneste", coordonat de domnii profesori Pop Ioan și Crișan Maria. Elevii participanți au primit diplome și premii din partea școlii și a sponsorilor.

A urmat apoi spectacolul din Căminul Cultural, unde am fost onorați de prezența domnului viceprimar al orașului - Tar Andras, a domnului Iacob Raul Tudorel - preot -paroh, a domnului director al Liceului - ing. Leta Aron Andras și, bineînțeles a numeroși părinți, cadre didactice și elevi, care au umplut până la refuz sala. După intonarea Imnului de Stat, părintele Iacob Raul a rostit o rugăciune. Au urmat apoi alocuțiunile domnului viceprimar, ale domnilor directori ai liceului și o prezentare Power Point despre însemnătatea zilei de 1 Decembrie, susținută de domnul profesor Pop Ioan. Spectacolul de a aproape două ore al elevilor școlii a început cu un colaj de poezie patriotică și dansuri populare românești interpretate de copiii de la grădiniță (îndrumători doamnele educatoare Mureșan Liliana, Szabo Maria, Furdui Gabriela, Foldvari Adel, Pop Kovacs Cornelia, Barabas Maria). Programul a continuat cu dansurile populare românești ale elevilor din ciclul primar (coordonatori doamnele învățătoare Bradi Letiția, Oprea Simona, Both Mihaela, Socotar Silvia), corul elevilor din clasele gimnaziale (dirijor prof. Bereczki Klara), dansuri moderne (instructori prof. Feier Erzsebet și Roșu Beatrice), corul de copii al Bisericii Ortodoxe Române și recitalul de cântece patriotice al domnului părinte Iacob Raul, dansuri populare maghiare (coordonatori Ambrus Emese, președinte al Asociației Culturale „Szaszfonat") dansuri populare românești (instructor Chereches Corina). Spectacolul a fost întregit de surpriza oferită de Vonucz Richard (fost elev al școlii) și Coroș Sara de la Clubul „Dans Art", Târgu-Mureș prin încântarea noastră cu dansuri de societate și, respectiv, recitalul de cântece patriotice și populare al elevei Vonucz Ingrid, membră a Asociației „Flori de pe Mureș."

Programul școlii a continuat și ieri, 1 Decembrie, când elevii și profesorii au participat la Te Deum-ul de la B.O.R, apoi la depunerile de coroane la monumentele eroilor, programul artistic și tradiționala masă aniversară de la cantina școlii.

Mulțumim Primăriei și Consiliului local, sponsorilor noștri, cu ajutorul cărora am oferit mici cadouri celor peste 170 de elevi și cadre didactice care au contribuit la aniversarea celor 99 de ani de la Marea Unire și Ziua Națională a României.

La mulți ani, dragi sângeorzeni!

La mulți ani, România! 

Lasă un comentariu