Sighișoara în straie de sărbătoare

Distribuie pe:

La 1 Decembrie, sighișorenii au ieșit în centrul orașului spre a se bucura împreună, marcând în acest fel Ziua Națională a României. Ceremonialul depunerilor de flori la Monumentul Latinității a fost precedat de oficierea slujbei de pomenire în memoria eroilor neamului, oficiată de părintele Petrișor Bleahu.

Au luat cuvântul oficialitățile orașului printre care s-a aflat Ovidiu Dumitru Mălăncrăvean, primarul municipiului Sighișoara, cel care ca și ceilalți vorbitori, a reliefat însemnătatea actului istoric de la Alba Iulia, înfăptuit cu 99 de ani în urmă: „Ca de fiecare dată, Ziua Națională a României, sărbătoarea noastră națională, este ea însăși un îndemn la solidaritate, la unificarea noastră a tuturor, este un imbold pentru a fi mai buni unii cu alții. Și tot ca de fiecare dată, ar trebui să ne aducem aminte despre moșii și strămoșii noștri, cei care, cu sutele de mii, și-au jertfit viața pentru acest popor, pentru a înfăptui această țară minunată".

La finele manifestării, Garda de onoare, constituită din oștenii Batalionului 72 Apărare CBRN „Negru Vodă" Sighișoara, din componența căruia au făcut parte cadre militare aparținătoare Detașamentului de jandarmi cât și Detașamentului de pompieri din cadru ISU Sighișoara, au mărșăluit în pas de defilare.

Lasă un comentariu