Concursul Național de Creație Literară „ION CREANGĂ"

Distribuie pe:

Concursul Național de Creație Literară Ion Creangă, înscris în Calendarul Concursurilor Naționale Școlare MENCȘ, organizat de Școala Gimnazială „Ion Creangă" Brăila, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Brăila, Biblioteca Județeană „Panait Istrati" Brăila și Muzeul Brăilei, se află la ediția a XIII-a, reușind să descopere talente literare incontestabile de-a lungul celor 12 ediții. La ediția a XII-a la concurs au participat aproximativ 1000 de lucrări din aproape toate județele tării, sectoarele Capitalei și din Republica Moldova. Invitatul de onoare al ediției a XIII-a va fi scriitorul și publicistul Nicolae Băciuț din Târgu-Mureș, membru al Uniunii Scriitorilor din România, în calitate de președinte al juriului.

La concurs, pot participa elevi din clasele II-XII din țară și din străinătate la oricare dintre secțiuni ; Concursul se va finaliza la finalul lunii martie, 2018; Lucrările se vor expedia electronic până la data de 15.03.2018.

La secțiunea „Interpretare critică a unui text poetic contemporan", care se adresează elevilor din clasele VIII- XII), elevii vor interpreta critic, într-un eseu (fără restricții legate de nr. de pagini), unul dintre textele poetului contemporan Nicolae Băciuț, scriitor optzecist, membru USR, președintele concursului Ion Creangă din anul 2009. Textul poetic va fi selectat din volumul de versuri Pleoapa lui Homer apărut în 2017 la Editura Vatra Veche (volumul va fi anexat la regulament!).

Informații suplimentare se pot solicita organizatorilor, pe adresele olaru-angi2006@yahoo.com/ioncreanga1889@yahoo.com /poeziile-lui-baciut@yahoo.com; site concurs « Ion Creangă»:

http://creanga.webs.com.

Concursul va fi postat si pe adresa cadrelor didactice: didactic.ro

Coordonatorii concursului: prof. Angela Olaru, prof. Carmen Vlad, prof. Mariana Simion.

Lasă un comentariu