21 Decembrie la Târgu-Mureș Ziua memoriei victimelor comunismului

Distribuie pe:

În conformitate cu prevederile Legii 198 din 7 Noiembrie 2011 ziua de 21 Decembrie a fost declarată Ziua memoriei victimelor comunismului în România.

La Troița Eroilor Martiri din Târgu-Mureș a avut loc, cu acest prilej, un ceremonial militar.

Alături de alte instituții ale statului și armata a plătit tributul său de sânge, 221 militari și civili dându-și viața și 633 fiind răniți pentru victoria revoluției române.

În continuare a avut loc întâmpinarea oficialităților, intonarea imnului național al României, ceremonialul religios efectuat de 7 preoți. Apoi a avut loc citirea mesajului secretarului de stat, Sorin Vintilă Meșter, de către Hamar Alpár Benjamin.

A fost prezent prof. Man Nistor, președinte de onoare al Asociației Revoluționarilor din Decembrie 1989 și președinte al A.F.D.P., care a rostit o alocuțiune.

În final s-au depus coroane din partea Guvernului României, Instituției Prefectului Mureș, Primăria Municipiului Târgu-Mureș, Consiliului Județean Mureș, Garnizoanei Târgu-Mureș, Asociației Identitatea Revoluției Române din Decembrie 1989 Mureș, Asociației 21 Decembrie - oraș martir Târgu-Mureș.

Lasă un comentariu