CONCURSUL NAȚIONAL ,,OCROTIȚI DE EMINESCU''

Distribuie pe:

La Blaj, în organizarea ASTRA, Despărțământul ,,Timotei Cipariu'' - Blaj, președinte prof. Silvia Pop, a Cenaclului literar ,,Fântâni ale darurilor'' Blaj, în parteneriat cu instituții de cultură din județele Alba, Sibiu și Mureș, se va desfășura ediția a XVIII-a, a Concursului Național „Ocrotiți de Eminescu".

La concurs, organizat pe două secțiuni, recitare din lirica eminesciană, creație literară: poezie, pot participa elevi aparținând școlilor gimnaziale, liceeni și studenți, secțiunile adresându-se pe de o parte elevilor de gimnaziu (la recitare și primar), iar pe de altă parte liceenilor și studenților.

La secțiunea recitare, concurenții trebuie să pregătească un text reprezentativ din creația eminesciană. Textul să fie bine cunoscut și interpretat adecvat (nu se acceptă citirea textului).

Se recomandă ca timpul de recitare să nu depășească sub nicio formă 5 minute, iar din poemele ample eminesciene să fie alese doar fragmente.

La secțiunea creație, concurenții trebuie să trimită: 4-6 poezii

Lucrările vor fi redactate la calculator, având un motto, la care se adaugă un CV.

Lucrările se vor trimite până cel târziu la 22 ianuarie 2018 (data poștei), la adresele persoanelor de contact, fie prin poștă, fie prin email: Silvia Pop, str. Tudor Vladimirescu nr. 64, Blaj, tel: 0258-71.14.84 sau 0741-09.16.27, e-mail: astrablaj-silviapop@yahoo.com, crisanclaud@yahoo.com, danielapanazan@yahoo.com.

Lucrările vor fi jurizate în 25-26 ianuarie, iar Concursul se va încheia în 27 ianuarie 2018, ora 10.00, la Centrul de Cultură «Iacob Mureșianu» Blaj.

 

Lasă un comentariu