Moment aniversar la Colegiul Agricol „Traian Săvulescu" din Târgu-Mureș

Distribuie pe:

Ziua Culturii Naționale a fost marcată și de elevii Colegiului Agricol „Traian Săvulescu" din Târgu-Mureș. Astfel, pentru a celebra nașterea marelui poet național, Mihai Eminescu, a fost organizat un concurs, coodonat de prof. Crăciun Melinda și psiholog Emil Bloj.

Elevii clasei a IX-a, Tehnician în activități economice, împărțiți în patru echipe, au vizionat documentarul realizat de TVR, în 2013, intitulat „Mari Români: Mihai Eminescu", după care au primit un set de zece întrebări, la care au răspuns în scris, pe foile de concurs, despre detalii din viața și activitatea scriitorului, prezentate în documentar.

Juriul a fost alcătuit din cadrele didactice: Marin Daniela, Chețan Adriana și Marcu Adina. Conducerea unității de învățământ târgumureșene a fost reprezentată de prof. Cozma Matei Diana - director adjunct al Colegiului Agricol „Traian Săvulescu" din Târgu-Mureș. În urma deliberărilor, pe locul 1 s-au clasat: Cofari Andreea, Chebuț Ovidiu, Kalanyos Izabella, Uleșan Cristina, Gabor Timoteea, Cornea Denisa, Szilveszter Raimond. Locul 2 a revenit elevilor: Bali Andreea, Buta Emilian, Ognean Gabriela, Știan Alexandra, Neamțu Antonio, Zărculea Ovidiu, Halmi Krisztina, iar pe locul 3 s-au aflat Szekely Tiberiu, Szekely Ana, Vodă Rareș, Văidean Mădălina, Rîcean Ionela, Tilea Răzvan. Mențiune au obținut: Henteș Mihai, Borșa Roxana, Fărcaș Rareș, Frunza Valentin, Vale Reka, Pol Alexandru.

Elevii au fost recompensați cu diplome!

Câștigul major a constat în concluzia cu care au plecat din sală copiii: cel mai bun omagiu pe care îl putem aduce lui Eminescu, astăzi, este să-i citim opera, susțineau responsabilii cu organizarea concursului, prof. Crăciun Melinda și psiholog Emil Bloj.

Lasă un comentariu