Dascăli mureșeni FLORIN POP

Distribuie pe:

S-a născut la data de 2 septembrie 1971, într-o familie de oameni muncitori si cu dragoste de tradiție și Dumnezeu, din localitatea Cașva, județul Mureș, din tatăl Ioan și mama Paraschiva-Alexandrina.

A absolvit clasele primare și gimnaziale la Școala Generală Cașva, după care a urmat studiile liceale la Liceul Agricol din Tg.-Mureș. În anul 1992, în urma examenului de admitere, a început să studieze la Facultatea de Geografie din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj Napoca, în anul 1996 obținând licența la specializarea geografie, iar în perioada 2007-2008 a urmat programul pentru master cu lucrarea de dizertație „Evaluarea și Gestiunea Integrată a Resurselor Hidroclimatice".

În același an, 1996, în urma participării la examenul de titularizare în învățământul preuniversitar, s-a titularizat la Grupul Școlar Industrial „Avram Iancu" din Tg.-Mureș, la catedra de geografie. Fiind titular la această apreciată unitate de învățământ, și-a început cariera de profesor într-un frumos colectiv de cadre didactice, fiind repede integrat și promovat de doamna director Brândușa Scridon. A avut mai multe responsabilități: responsabil al catedrei de geografie, membru în Consiliul de Admnistrație, consilier educativ/ coordonator proiecte educative școlare și extrașcolare.

În anul 2005 s-a transferat cu o jumatate de normă la Colegiul Național „Unirea" din Tg.-Mureș. În perioada 2005-2010 a fost profesor de geografie la Colegiul Național „Unirea" și Grup Școlar Industrial „Avram Iancu" din Tg.-Mures, iar din 2010 și-a întregit norma didactică la Colegiul Național „Unirea" din Tg.-Mureș, la catedra de geografie.

Și la această unitate școlară de elită a învățământului mureșean a continuat să-și desfășoare activitățile și responsabilitațile cu tact și măiestrie: a fost lider de sindicat, responsabil în Comisia de Evaluare și Asigurare a Calității, membru în Consiliul de Admnistrație, responsabil la catedra de geografie.

În toată aceasta perioadă a coordonat și a pregătit elevi participanți la concursurile și olimpiadele școlare, la nivel județean și național. A inițiat și coordonat numeroase concursuri școlare, activități educative curriculare și extracurriculare, multe activități fiind desfășurate în colaborare cu Societatea de Geografie din România - filiala Mureș, unde, din anul 2003 este secretar trezorier.

A urmat întregul parcurs al formării profesionale, începând cu obținerea definitivatului (1998), gradului didactic II (2002), gradului didactic I (2006), cu tema „Studiul geografic al așezărilor rurale din bazinul mijlociu și inferior al Gurghiului".

Din anul 2007 face parte din corpul profesorilor metodiști ai Inspectoratului Școlar Județean Mureș. În calitate de metodist, mentor, formator s-a preocupat de îndrumarea permanentă a cadrelor didactice și de o bună colaborare cu aceștia.

Începând cu anul 2012 face parte din Corpul de experți în management educațional la nivelul județului Mureș.

La 1 septembrie 2012, prin decizia inspectorului școlar general, este numit și detașat la Inspectoratul Școlar Județean Mureș, pe funcția de inspector școlar de specialitate pentru disciplinele biologie și geografie.

În anul 2016 a finalizat cursurile postuniversitare de specializare în domeniul ,,Științe", în cadrul Universității Tehnice din Cluj Napoca - extensia Universitatea de Nord din Baia Mare.

Pe parcusul carierei a pus bază pe dezvoltarea personală și profesională, prin participarea la diverse cursuri de formare și perfecționare. Formarea continuă a reprezentat o prioritate în cariera sa didactică, participând la importante cursuri, dintre care amintim: Expert accesare fonduri structurale și de coeziune; Dezvoltarea capacității administrative a MECȘ; Abilitarea curriculară pentru metodiști și formatori; Abilitarea personalului din sistemul de învățământ pentru valorificarea diagnozelor TIMSS; Management și comunicare; Management și leadership; Certificat ECDL Start; Educație pentru sănătate; Manager în activitatea de turism; Formator; Competențe integrate pentru societatea cunoașterii; Programul de perfecționare în Geomatică- GIS; Formare specialiști în evaluare INSAM; Formarea de Consilieri și Asistenți Suport pentru Implementarea Strategiei de Descentralizare a Învățământului Preuniversitar. A participat la nenumărate conferințe și simpozioane, dintre care menționăm: Conferința, „Creativitate și inovație în educație", Conferința „Mediul și dezvoltarea durabilă".

În toată perioada de dascăl s-a ghidat pentru formarea unor caractere puternice, insuflând cunoaștere și entuziasm în sufletele elevilor, fiind conștiincios în toate demersurile domniei sale.

Lasă un comentariu