PSD a decis convocarea unui congres extraordinar, în luna martie!

Distribuie pe:

După ședința CExN al Partidului Social Democrat (PSD) de miercuri, 14 februarie 2018, Liviu Dragnea, liderul formațiunii politice, a declarat că s-a decis convocarea unui congres extraordinar al PSD, în data de 10 sau de 17 martie 2018, urmând ca, în viitorul apropiat, să se stabilească și locul în care se va desfășura această reuniune.

În aceeași ședință a CExN, s-a decis înlocuirea a 27 de secretari de stat, în urma evaluării activității acestora.

„Am finalizat evaluarea secretarilor de stat. Sunt 27 de secretari de stat care vor fi înlocuiți, din 96. Mai sunt două, trei cazuri în care vor mai fi discuții zilele următoare", a spus Dragnea, citat de Mediafax.

La rândul său, primul ministru Viorica Dăncilă a precizat că în respectiva ședință CExN al PSD s-a făcut o evaluare a secretarilor de stat, dar că nu s-a discutat despre schimbări punctuale.

„S-au văzut locurile care sunt vacante, s-a făcut o evaluare a miniștrilor-secretari de stat, dar deocamdată nu am vorbit despre schimbări punctuale. Nu pot să vă spun un număr, pentru că nu am făcut o evaluare concretă. Întotdeauna vine propunerea de la ministrul respectiv pentru numirea secretarului de stat. Premierul își dă acordul sau nu, în funcție de discuția pe care o are cu ministrul de resort.

Vom face o evaluare a fiecărui ministru în parte. Am făcut un grafic punctual pe fiecare minister, cu perioada în care se încadrează în programul de guvernare. Deci, am fost într-un stadiu de organizare. Acum a început munca efectivă.

Pentru mine, ca prim-ministru, evaluarea o fac săptămânal, să văd cum stăm pe fiecare măsură care are un termen mai apropiat. Deci, mi se pare normal să monitorizez activitatea miniștrilor din punct de vedere al programului de guvernare. Pe urmă, o să facem și o activitate la partid, o activitate în coaliția de guvernare, așa cum este normal, în funcție de programul de guvernare", a afirmat Viorica Dăncilă.

 

Lasă un comentariu