DESCOPERIRI CARE VOR SCHIMBA VIAȚA OAMENILOR ÎN CÂȚIVA ANI

Vehicule autonome. Cu mii de vehicule autonome pe drumurile europene, foarte probabil în câțiva ani de acum înainte, principiul conducerii responsabile al unui autovehicul va avea alte conotații și se va schimba în bine, pentru totdeauna.

Grafenul, varianta bidimensională a grafitului.  Este cel mai bun conductor de electricitate și căldură cunoscut. A fost descoperit și izolat în anul 2004, prin exfolierea grafitului. Utilizările lui sunt excepționale și pare să fie alternativa perfectă a oțelului, în viitor.

Imprimantele 3D. Acestea pot realiza orice, de la bijuterii, la componente de armament. Imprimantele 3D sunt baza viitoarelor industrii.

Accesul oricui la informații de calitate și cursuri online. Educația online ar putea fi viitorul și șansa fantastică pe care o poate avea orice copil, tânăr și adult de pe planetă. Pasul esențial care trebuie făcut este deblocarea accesului la educația online pentru ca oricine, de oriunde să aibă acces la informații. Aceasta poate schimba radical conceputul de învățământ tradițional, ceea ce este o altă provocare majoră.

Monedele virtuale (Bitcoin) sunt cărămizile unei economii digitale. Este foarte posibil ca aceste monede virtuale să fie baza pentru o nouă formă de economie.

Wearable - tehnologia purtabilă, de la brățări și ochelari, până la „țesături inteligente", poate da informații vitale despre starea de sănătate.

Dronele - oferă o altă imagine asupra lumii, iar utilizările acestora sunt din ce în ce mai serioase și cu efect în viața de zi cu zi.

Agricultura acvaponică poate să fie cea mai bună soluție pentru a face față la creșterea populației. Agricultura acvaponică presupune cultivarea de legume combinată cu creșterea peștilor, obținându-se astfel o producție dublă, sută la sută ecologică. Procedeul presupune o simbioză între pești și plante, peștii, prin dejecțiile produse, oferind hrană plantelor, iar acestea ajutând la curățarea apei. Producția de legume este de 8 ori mai mare decât culturile convenționale.

Casele inteligente, care presupun includerea unor dispozitive electronice care operează în casele noastre.

Stocarea energiei electrice și folosirea hidrogenului ca resursă a viitorului, pot schimba complet abordarea a ceea ce înseamnă piață a energiei.

Lasă un comentariu