Mintea și... iubirea

Distribuie pe:

„IUBIREA ESTE ARIPA DĂRUITĂ DE DUMNEZEU SUFLETULUI, PENTRU CA SĂ URCE PÂNĂ LA EL".

Michelangelo Buonarroti (1475-1564), a fost, alături de Leonardo da Vinci, cel mai important artist în perioada de vârf a Renașterii italiene. Geniul său universal este deopotrivă oglindit de pictură, desen, sculptură și arhitectură. A scris și poezii, în special în genul sonetului și madrigalului. Din îndemnul papei Iuliu al II-lea, realizează un mausoleu monument, la care lucrează 40 de ani, iar mai târziu pictează bolta Capelei Sixtine din Palatul Vatican, timp de 4 ani, fiind un proiect gigantic. În anul 1541, pictează Judecata de apoi, în aceeași capelă, cu peste trei sute de personaje. A fost numit "arhitect-șef și constructor al Bazilicii Sfântul Petru. Lucrări ca: Statuia lui David, Sclav înlănțuit, Sclav murind, Magnificul, Giganții, Ziua și Noaptea, Amurgul, Moise și foarte multe altele, fac din marele Michelangelo un „nemuritor printre muritori".

***

„Pe măsură ce știința integrează cunoașterea profundă a lumii fizice, cunoaștere acumulată de-a lungul a trei secole, ea va fi redirecționată pe o nouă și incitantă linie de cercetare care ia în calcul atât realitatea expansionată a conștiinței ca o forță creatoare a universului, cât și puterea creatoare spirituală ce se regăsește în propriile noastre minți.

Bernard Haisch (Teoria existenței lui Dumnezeu), american de origine germană, astrofizician care a făcut cercetări în astrofizică. Este cunoscut interesul său pentru fenomenul OZN. Publică cartea Haisch popular, prin care a încercat să împace credința științifică modernă cu convingerile religioase tradiționale. A câștigat un titlu de doctor în Astronomie de la Universitatea din Madison. A lucrat la un Laborator Solar, iar mai târziu a fost numit director adjunct al Centrului pentru Extreme Violete. A fost timp de 10 ani ca redactor la Jurnalul Astrofizicii. A publicat peste 130 de lucrări de cercetare științifică. A fost editor al Jurnalului de explorare științifică, în care a publicat o serie de lucrări științifice. În anul 1999, a fondat Institutul din California pentru Fizică și Astrofizică.

***

P.S. „TOATĂ SFÂNTA SCRIPTURĂ ESTE INSUFLATĂ DE DUMNEZEU" și de folos spre învățătură, spre mustrare, spre îndreptare, spre înțelepțirea cea întru dreptate" (II Timotei 3, 16).

„1001 CUGETĂRI" vol. XII

 

Lasă un comentariu