SÂMBĂTA - ziua 6-a din POSTUL MARE

Distribuie pe:

Motto: “În clipa când Dumnezeu ar părăsi pe om, definitiv, fără speranță, lumea ar deveni o imensă mașină fără conducător, osândită să scârțăie infinit, fără rost, îngrozitor de fără rost...În asemenea lume viața ar fi un chin atât de cumplit, că nici o ființă simțitoare nu ar mai putea trăi. Veșnic te chinuiește rostul vieții dacă n-ai pe Dumnezeu în suflet și niciodată nu știi unde-i binele și unde-i răul. Toate științele trecute și viitoare nu vor putea înăbuși în sufletul omului glasul lui Dumnezeu” (Adina Olănescu 1860-1907).

1. “Aceasta să vă poruncesc: Să vă iubiți unul pe altul.

2. Dacă vă urăște pe voi lumea, să știți că pe Mine mai înainte decât pe voi M-au urât.

3. Dacă ați fi din lume, lumea ar iubi ce este al său; Dar pentru că nu sunteți din lume, ci Eu v-am ales pe voi din lume, de aceea lumea vă urăște.

4. Aduceți-vă aminte de cuvântul pe care vi l-am spus. Nu este sluga mai mare decât stăpânul său. Dacă M-au prigonit pe Mine și pe voi vă vor prigoni; dacă au păzit cuvântul Meu, și pe al vostru îl vor păzi:

5. Iar toate acestea le vor face vouă din cauza numelui Meu, fiindcă ei nu cunosc pe Cel ce M-a trimis.

6. De n-aș fi venit și nu le-aș fi vorbit, păcat nu ar avea; dar acum n-au cuvânt de dezvinovățire pentru păcatul lor.

7. Cel ce mă urăște pe Mine urăște și pe Tatăl Meu.

8. De nu aș fi făcut între ei lucruri pe care nimeni altul nu le-a făcut, păcat nu ar avea; Dar acum M-au văzut și M-au urât și pe Mine și pe Tatăl Meu.

9. Dar aceasta, ca să se împlinească cuvântul cel scris în Legea lor: M-au urât pe nedrept.

10. Iar când va veni Mângâietorul, pe care Eu îl voi trimite vouă de la Tatăl, Duhul Adevărului, care de la Tatăl purcede, Acela va mărturisi despre Mine.

11. Și voi mărturisi, pentru că de la început sunteți cu Mine.

12. Acestea vi le-am spus, ca să nu vă smintiți” (Evan-ghelia de la Ioan cap. 15, vers. 17-27: cap. 16, vers. 1).

***

*. “Eu îi mulțumesc Lui DUMNEZEU pentru tot ce mi-a dat în viață. Eu am crescut cu rugăciunea și cu Biblia în casă. În fiecare dimineață când mă trezesc mă așez în genunchi și mă apuc să mă rog. Nu concep să te rogi numai atunci când ai necazuri.

Eu nu mă pot ridica de la masă fără să-i mulțumesc celui de Sus. Uneori nu mai știu dacă seara mi-am făcut rugăciunea și atunci mă trezesc din somn ca să mă mai închin odată. Mă rog chiar și pentru cei ce mă dușmănesc. N-am înjurat niciodată în viața mea de sfinți sau de Dumnezeu! Când aud cum înjură unii de divinitate mă cutremur și nu pot să nu le spun că este mare păcat ceea ce fac. M-aș considera un complice la acest păcat dacă nu le-aș spune. O sută de rugăciuni nu strică să fac pentru tot ce mi-a dat Dumnezeu. Am avut o viață fericită dar uneori am avut și eu unele încercări. Singurul moment în care am simțit că totul se năruie a fost când, din nefericire, căsnicia mea a eșuat. Alta în locul meu ar fi înnebunit, dar tot atunci am înțeles că în viață nu există “nu se poate”. A fost un moment când am vrut să mă otrăvesc. A fost sigur, o clipă de rătăcire, dar fiul meu a fost acela care m-a ajutat să depășesc aceste greutăți. Cu ajutorul Bunului Dumnezeu le-am biruit toate, și bune și rele, iar acum avem liniște și tot ce ne trebuie.

Laura Lavric (1946-), solistă de muzică populară din Bucovina. A participat la foarte multe emisiuni televizate, devenind “vedetă populară”. Are nenumărate înregistrări la Radio și discuri Electrecord. În anul 1967 a primit nota 10 la Festivalul Național Televizat “Dialog la distanță”. În întreaga carieră a primit sute de premii, distincții și onoruri bine meritate.

P.S. Avdie cap. 1, vers. 15: “Aproape este ziua Domnului pentru toate neamurile! Cum ai făcut așa ți se va face; fapta se va întoarce asupra ta”.

Cu dragoste creștină, părintele ILIE

Lasă un comentariu