,,Drumul către o agricultură performantă trece pe la APIA"

Distribuie pe:

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură - Centrul Județean Mureș informează că în 15 mai, ora 24, a încheiat campania de primire a cererilor unice de plată aferente anului de campanie 2018, derulată sub sloganul: ,,Drumul către o agricultură performantă trece pe la APIA. Depune Cererea Unică de Plată și în 2018!"

Derularea campaniei 2018 a fost încununată de succes, prin efortul deosebit pe care toți funcționarii APIA cu atribuții în acest sens l-au depus, chiar prin sacrificarea timpului liber, a perioadei de repaos săptămânal și a sărbătorilor dedicate Zilei Muncii.

Desigur, trebuie apreciate, în egală măsură, efortul și înțelegerea de care au dat dovadă beneficiarii instituției noastre, care au respectat planificările pentru a folosi eficient timpul alocat cererilor, facilitând procesul de primire, în interesul acestora și al semenilor lor. Nu în ultimul rând, ținem să mulțumim tuturor institu-țiilor mass-media, care au transmis prompt mesajul instituției noastre către fermieri în această perioadă, precum și altor instituții (Prefectura Mureș, Primării, Direcția Agricolă Mureș), care au sprijinit, conform competențelor acestora, activitatea APIA, în folosul fermierilor și astfel, până la urmă, al colectivităților locale mureșene.

Unul dintre cei mai buni ani de campanie a primirii cererilor

Rezultatele atinse prin aceste eforturi coordonate, privite la „cald" ne îndreptățesc să considerăm că a fost unul dintre cei mai buni ani de campanie a primirii cererilor și ne dau speranța că toate operațiunile necesare gestionării dosarelor în vederea demarării campaniei de plăți se vor desfășura la timp, cu eficiență, astfel încât cei îndreptățiți la primirea subvențiilor, să intre în posesia lor imediat ce regulamentele comunitare permit acest fapt, adică de la data de 16 octombrie. Astfel cum am precizat, scopul și așteptările noastre au fost atinse, cifrele concrete îngăduindu-ne să ne declarăm foarte mulțumiți de activitatea desfășurată. Ca în fiecare an de campanie, referințele noastre sunt cifrele din anul precedent - în speță 2017 - care, de asemenea, a fost un an foarte bun, atât în primirea cererilor cât și al efectuării plăților.

Foto: Situație comparativă, număr total cereri fermieri și suprafață solicitată

Lasă un comentariu