La Colegiul Național „Unirea" din Târgu-Mureș Invitație la amintiri

Distribuie pe:

Absolvenții clasei a IV-a ai Colegiului Național „Unirea" din Târgu-Mureș au pășit marți, 5 iunie, în careul ciclului primar, la clinchetul clopoțelului de adio. Părinți, frați și bunici au participat, la invitația elevilor și a doamnei învățătoare Stoica Andreea Teodora, la evenimentul de absolvire a primei etape din viața de școlar.

Scurgerea timpului este ireversibilă și, fără să vrem, ne-a învăluit pe toți cu repeziciune și iată-ne ajunși la finalul primilor cinci ani de școală. În Sala festivă a Colegiului Național „Unirea", într-un cadru festiv, am dat curs invitației la amintiri. Ne-am amintit cum bobocii Colegiului Național „Unirea", în 16 septembrie 2013, au fost conduși de învățătoarea Andreea pe sub un pod de flori, în sala clasei pregătitoare din clădirea mică a colegiului.

Timp de două ore am văzut, cu ajutorul fotografiei și a filmului, cum învățătoarea Andreea Stoica a făcut cinci buchete de flori, cu câte 39 de boboci. Din clasa pregătitoare până în clasa a IV-a, cu tact, răbdare, bunătate, eleganță, pregătire temeinică, înțelepciune, profesionalism, învățătoarea a făcut câte un buchet de flori. An după an, doamna învățătoare a legat buchetul cu panglici desenate cu sufletul. Acum, în clasa a IV-a, buchetul are cele mai multe panglici și e bine legat. Și are de ce! Este legat armonios cu panglici, cu zâmbete, cu performanțe, cu lacrimi, cu pozne, cu muncă. Ce e legat de învățătoare, legat rămâne!

„Invitația la amintiri" s-a terminat cu îndemnul încrederii în următorii ani de școală. Vor urma alte buchete legate cu panglici de o „armată" de profesori. Florile abia deschise se vor deschide și mai mult la fiecare taină descoperită, la fiecare cuvânt nou înțeles, la fiecare ecuație rezolvată, la fiecare soluție descoperită.

Evenimentul de absolvire a clasei a IV-a s-a încheiat cu o ultimă solicitare a învățătoarei Andreei Stoica: „În ultima zi de absolvire a școlii, să veniți la mine să văd floarea deschisă!". Copiii au promis, spunând fiecare, în felul lui, „Promitem!".

Lasă un comentariu