Beneficiile zmeurei în curele de slăbire

Distribuie pe:

Cunoscută de sute de ani pentru proprietățile ei tonifiante, zmeura este slab calorică, fiind utilă celor care doresc să slăbească. Zmeura este o bună sursă de mangan. Nu duce lipsă nici de fier, fapt care o face interesantă pentru cei care nu consumă carne, cu atât mai mult cu cât conține și o cantitate apreciabilă de vitamina C, care contribuie la asimilarea fierului. În plus, conține potasiu, calciu și magneziu. Este stomahică, tonică, depurativă, diuretică, laxativă, revigorantă, stârnește pofta de mâncare și este eficientă împotriva asteniei, a dispepsiilor, a dermatozelor, reumatismului, gutei, constipației, e indicată temperamentelor biliare.

Avantaje pentru sănătate

Protectoare. Zmeura este alimentul care conține cel mai mult acid elagic (antioxidant polifenolic):1 g de extract uscat de zmeură conține 1,5 mg. Acest acid este recunoscut pentru proprietățile sale antiinflamatorii și anticancerigene. Este o substanță stabilă, rezistentă la căldură și la îngheț. Se regăsește atât în zmeura proaspătă, cât și în dulceață și în fructele congelate. Zmera acționează ca un antibiotic natural.

Deține antioxidanți

Zmeura conține antocianine, un tip de flavonoide care conferă fructului pigmenți roșii și negri. La fel ca mulți alți compuși fenolici din vegetale, antocianinele au proprietăți antioxidante considerabile și neutralizeză radicalii liberi din organism, prevenind apariția mai multor maladii: cancere, boli cardiovasculare și alte afecțiuni cronice.

Utilă în reumatism

Zmeura este recomandată în caz de patologii reumatismale datorită conținutului mare de acid salicilic, acid malic, citric și vitamina C.

Accelerează tranzitul intestinal

Fibrele și sâmburașii din zmeură accelerează tranzitul intestinal, combătând constipația și aciditatea gastrică.

Beneficii nutriționale

Zmeura este sățioasă, 90 g de fruct acoperind 15% din necesarul zilnic de vitamina B9.

Lasă un comentariu