Performanțe ale sportivilor mureșeni - Cupa Internațională de arte marțiale pentru persoane cu dizabilități „Romanian Open"

Distribuie pe:

La sfârșitul săptămânii trecute, la Târgu-Mureș s-a desfășurat cea de-a doua ediție a Cupei internaționale de arte marțiale adaptate persoanelor cu dizabilități. De asemenea, evenimentul a reprezentat și prima ediție organizată de C.S. Tiger Budo Târgu-Mureș, antrenor Sensei Traian Dumbrăvean 4 DAN. Competiția a reunit para-sportivi din țări precum Belgia, Ungaria, Slovacia și, bineînțeles, România. Sportivii, persoane cu diferite dizabilități de natură intelectuală și/sau fizică, s-au întrecut la probe de kata și kumite (individual, pereche sau echipă) adaptate nevoilor lor.

„Competiția de arte marțiale pentru persoane cu dizabilități are ca scop integrarea acestora în activitățile sportive. În ceea ce privește pregătirea pentru concurs, ca și pentru oricare alt sportiv, sunt necesare răbdare și dăruire atât din partea colegilor lor, cât și din partea părinților, care le facilitează participarea la antrenament. Noi promovăm participarea persoanelor cu dizabilități la antrenamentele noastre obișnuite. Nu avem antrenamente separate, deoarece ne dorim să se creeze o incluziune a acestora în lumea sportivă", spunea Sensei Traian Dumbrăvean.

Cei care au reprezentat Clubul Tiger Budo se află la a doua participare la astfel de manifestări, obținând, și de această dată, rezultate remarcabile: Blaga Adriana - locul 3 kata individual, Onisa Anca - locul 3 kata individual și locul 3 kumite perechi, Monika Nagy - locul 3 kata individual, Hegyi Erika - locul 2 kata individual, Andras Nagy - locul 1 kata individual, Lazslo Majer - locul 1 kumite perechi, iar echipa de kata sincron formată din Andras Nagy, Hegyi Erika și Laszlo Majer s-a clasat pe locul 3, aflăm de la reprezentanții Clubului Tiger Budo.

Lasă un comentariu