La Colegiul Agricol “Traian Săvulescu” din Târgu-Mureș, Ziua produselor tradiționale românești

Distribuie pe:

Ziua produselor tradiționale românești a fost marcată în mod inedit la Colegiul Agricol “Traian Săvulescu” din Târgu-Mureș. Ei au primit vizita unui grup de copii de la Casele de tip familial din Sâncraiu de Mureș, care aparțin de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului. În casele de tip familial, copiii sunt îngrijiți de un cuplu parental și de un instructor de educație. Ei au o viață obișnuită, fiind școlarizați la instituțiile de masă.

Fundația Talentum, inițiatoarea proiectului, colaborează cu DGASPC Mureș.

În acest context, Kacso Erika și Bloj Emil _ profesor consilier școlar, au realizat o activitate practică, de grup, în cadrul serviciilor sociale pentru dezvoltarea deprinderilor de viață independentă.

Ferma Colegiului Agricol “Traian Săvulescu”, aflată în aproprierea unității de învă-țământ, desăvârșește pregătirea profesională a elevilor prin desfășurarea unor acțiuni practice, prevăzute în programele școlare: cultivarea plantelor, creșterea animalelor, prelucrarea primară a produselor agricole, meteorologie, protecția plantelor și protecția mediului. Ferma didactică, cu sector zootehnic și vegetal, cuprinde 18 ha teren arabil.

Primul sector vizitat a fost compartimentul zootehnic, unde copiii au văzut etapele de îngrijire a animalelor, modul de hrănire și condițiile de creștere a acestora. A urmat apoi lotul experimental, unde a început deja pregătirea terenurilor pentru recoltele de anul viitor.

Acțiunea, încununată de succes, s-a încheiat cu un moment de activitate practică. Fiecare copil a primit un ghiveci în care au sădit, pentru prima oară, plante care vor fi îngrijite de ei.

Lasă un comentariu