SIGHIȘOARA - „ISTORIA PREZENTULUI ROMÂNESC - O LIMBĂ, O ISTORIE, O NAȚIUNE", EXPOZIȚIE ȘI PROIECȚII DE FILME

Distribuie pe:

În cadrul manifestărilor culturale dedicate Centenarului României, în perioada 24 - 29 noiembrie, Sala Sander, va găzdui expoziția intitulată „Din atelierul războiului" - concepută de către IKGS (Institutul de Cultură și Istorie Germană a Europei de Sud-Est) din München și de Deutsches Kulturforum östliches Europa (Forumul Cultural German Europa de Est) din Berlin. Concomitent, vor avea loc și vizionări de filme, a căror selecție s-a făcut pentru a reaminti publicului românesc conjunctura istorică din preajma actului Marii Uniri, respectiv perioada Primului Război Mondial. Printre peliculele ce vor putea fi urmărite se numără: Ultima noapte de dragoste, Prin cenușa imperiului, Pădurea spânzuraților ș.a.

Evenimentul este organizat de Fundația ProArt Hermannstadt, în cadrul proiectului „Istoria prezentului românesc - o limbă, o istorie, o națiune", finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale.

„Fotografiile și textele selectate tematizează viața de pe front, viața cotidiană din spatele frontului, propaganda, dar și prelucrarea artistică și literară a războiului, din Biblioteca și Arhiva IKGS. Fiecare planșă conține fotografii în medalion cu soldați din Transilvania, morți pe câmpul de luptă, precum și fotografii ale coperților unor cărți, broșuri și reviste apărute atunci, în perioada războiului", se detaliază într-un comunicat dat publicității de Fundația ProArt Hermannstadt, preluat de municipalitate. Intrarea este liberă.

Lasă un comentariu