RESTITUIREA DONAȚIILOR PENTRU „CUMINȚENIA PĂMÂNTULUI" SE AMÂNĂ...

Guvernul a amânat cu un an, respectiv de la 31 decembrie 2018 la 31 decembrie 2019, restituirea donațiilor pentru „Cumințenia Pământului".

„Restituirea donațiilor este o operațiune amplă și complexă, presupunând implicarea, alături de Ministerul Culturii și Identității Naționale, a unor persoane juridice de drept privat cu sau fără scop lucrativ cu care ministerul a încheiat contracte pentru a sprijini colectarea fondurilor, în numele și pe seama sa, conform prevederilor OUG nr. 10/2016.

Astfel, apare necesitatea prorogării termenului legal instituit, care să permită continuarea restituirii donațiilor și în cursul anului 2019, în vederea protejării intereselor tuturor cetățenilor care s-au implicat în campania de donație.

În lipsa acestei măsuri legislative luate în regim de urgență, impuse de o situație extraordinară, imprevizibilă, ar fi existat pericolul de a nu putea fi finalizată în totalitate returnarea donațiilor și pericolul de a fi prejudiciați donatorii", se arată în motivarea actului normativ.

Lasă un comentariu