SFINȚIREA TROIȚEI CENTENARULUI LA TÂRGU-MUREȘ

Distribuie pe:

Asociația culturală Dacii Liberi vă invită duminică, în data de 16 decembrie 2018, la slujba de Sfințire a Troiței Centenarului închinată eroilor care s-au jertfit pe toate câmpurile de luptă pentru unificarea patriei. Aceasta va avea loc după Sfânta Liturghie, la Catedrala Mare “Înălțarea Domnului”, în jurul orei 11.30.

Slujba de sfințire va fi realizată de părintele protopop Olimpiu Zăhan, alături de preoții slujitori ai Catedralei. Invităm, în acest mod, toți românii binecredincioși care doresc să aducă, la rândul lor, un gând de recunoștință pentru străbunicii noștri, care au făcut sacrificiul suprem față de Țară și Dumnezeu.

Troițele de lemn sunt altare vii care evocă legătura dintre cer și pământ, aducând astfel în imaginea publică motive populare vechi de sute de ani, dar, totodată, și monumente veșnice închinate celor ce nu mai sunt printre noi, aceștia dăruindu-și sufletele pentru un scop nobil.

Acesta reprezintă un pios omagiu adus generațiilor trecute, iar toți târgumureșenii sunt așteptați cu căldură. Evenimentul este cu atât mai însemnat cu cât ne aflăm încă în Anul Centenarului, perioada în care trebuie să onorăm și să privim spre exemplul dat de făuritorii Marii Uniri.

Lasă un comentariu