MIGRAȚIA - UN RISC CE AMENINȚĂ SECURITATEA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI!

Distribuie pe:

Potrivit unui studiu publicat în Revista Română de Statistică, peste 500.000 de copii, elevi și studenți au emigrat din România după aderarea țării noastre la Uniunea Europeană, respectiv în perioada 2007 - 2017. Ponderea este reprezentată de persoane din grupa de vârstă 20 - 29 de ani și din gupa 30 - 39 de ani.

Autorii studiului atrag atenția că migrația ridicată în rândul tinerilor va avea ca efecte apariția de probleme importante la nivelul pieței forței de muncă și a sistemului de pensii în următorii ani. De asemenea, ia amploare și fenomenul îmbătrânirii demografice, din cauza schimbărilor în structură pe grupe de vârstă a populației. Faptul că un sfert din angajații români sunt săraci, conform EUROSTAT, sau faptul că rata sărăciei a rămas la un nivel relativ constant după aderarea României la UE, reprezintă o situație socio-economică în care se impune o intervenție urgentă din partea decidenților în materie de politici publice. Cu alte cuvinte, raportarea la capacitatea Guvernului de a produce bunăstare pentru cetățenii unei țări contribuie semnificativ la decizia de a migra în state mult mai dezvoltate, care oferă satisfacții financiare și profesionale mai mari decât în țara de origine, atrag atenția specialiștii, potrivit edupedu.ro.

Asociația Română de Geopolitică, Geoeconomie și Geocultură notează pe pagina sa de socializare: „Statul român exportă poporul român. Marele salt înainte va fi ajungerea la exportul întregii populații românești. Un stat care reușește să se debaraseze de o bună parte (25%) din propriul popor la aniversarea a 100 de ani de la Marea Unire. De la Marea Unire la Marea Plecare! O clasă politică, un sistem politic al falimentului generalizat, format și ținut în viață de elite prădătoare". (sursa foto - gazetaromaneasca.com)

Lasă un comentariu