UN PLASTURE CONTRACEPTIV VA ÎNLOCUI ANTICONCEPȚIONALELE

Cercetătorii americani de la Institutul de Tehnologie din Georgia, citați de descopera.ro, anunță apariția unei noi metode contraceptive în viitorul apropiat, care le scapă pe femei de nevoia de a lua anticoncepționale în fiecare zi.

“Este vorba de un plasture contraceptiv cu microneedling (ace de mici dimensiuni), un dispozitiv care trebuie aplicat pe piele pentru a fi eficient. În timpul aplicării, vor fi implantate sub piele ace de mici dimensiuni, care vor introduce substanța contraceptivă în corp pentru o anumită perioadă de timp.

Dispozitivul va fi sigur pentru corp, intervenția fiind lipsită de durere, mai ales că este realizat din același material folosit pentru dizolvarea copcilor utilizate în urma intervențiilor chirurgicale.

Această metodă va înlocui folosirea zilnică a pilulelor contraceptive și are potențialul să devină mai populară decât steriletul, care trebuie implantat de medic.

Ne așteptăm ca noul dispozitiv să fie un real succes. De asemenea, sperăm ca iritarea pielii în urma aplicării plasturelui să fie minimă, dar mai întâi, acest lucru trebuie verificat prin încercări clinice. Un plasture contraceptiv care durează mai mult de o lună este benefic, în special în țările în care femeile au acces limitat la sănătate. Dar, pentru că acele care implementează substanța contraceptivă sunt foarte mici, există limite în privința substanței care poate fi incorporată în interiorul plasturelui.

Această metodă contraceptivă de lungă durată și care poate fi administrată personal, va oferi femeilor discreție și control asupra fertilității, având un impact pozitiv asupra sănătății, reducând totodată sarcinile nedorite.

Chiar dacă nu s-a stabilit încă un cost al acestui plasture, se dorește ca produsul să fie unul accesibil pentru a putea fi folosit de toate femeile care și-l doresc.

Momentan, testele sunt realizate pe șoareci, de aceea sunt necesare mai multe studii înainte ca plasturele să fie folosit ca o formă contraceptivă, deși este deja sigur că acesta va fi un real succes”, afirmă oamenii de știință americani.

 

Lasă un comentariu