UTILIZAREA TEHNOLOGIEI DIGITALE ÎN MOD RESPONSABIL

Distribuie pe:

Elevii unităților de învățământ din județul Mureș au fost informați de specialiștii Centrului Regional Târgu-Mureș al Agenției Naționale împotriva Traficului de Persoane despre avantajele, dar și dezavantajele accesării internetului de către copii și adolescenți.

Recomandările despre siguranța în mediu virtual au fost aduse, recent, și în atenția elevilor Liceul Tehnologic Iernut, Școala Gimnazială Iernut, precum și Școlile Gimnaziale Acățari și Crăciunești, care s-au arătat receptivi la sfaturile privind evitarea racolării în vederea exploatării de către traficanții de persoane. În cadrul activităților derulate, printre subiectele abordate s-au aflat aspecte legate de navigarea în mediul virtual, site-urile accesate frecvent, lista de contacte de pe rețelele de socializare, jocurile preferate și pericolele pe care le poate ascunde această lume fascinantă, printre care și cel al racolării în scopul exploatării.

,,Activitățile se desfășoară în contextul «Zilei siguranței pe internet», marcată începând din anul 2014 la nivel internațional, iar în România din 2008. Acestea reprezintă un exercițiu de sensibilizare prin care să facem internetul un loc sigur, prin utilizarea tehnologiei digitale în mod responsabil. Elevii au fost încântați de teme și au urmărit cu interes filmulețele prezentate. Ne-am alăturat astfel eforturilor de a reduce la minim efectele negative pe care le are accesarea necorespunzătoare a internetului prin sfaturi concrete pentru evitarea exploatării minorilor și adolescenților, contribuind la întărirea capacității de autoprotecție a populației la infracționalitatea care se petrece în mediul virtual”, preciza comisar șef de poliție Zaharia Cristina Gabriela, coordonatorul Centrului Regional Târgu-Mureș al Agenției Naționale împotriva Traficului de Persoane (Agenția Națională împotriva Traficului de Persoane este Coordonator Național al aplicării politicilor în domeniul luptei împotriva traficului de persoane având rolul de a desfășura activități de prevenire și monitorizare a acestui fenomen infracțional).

De asemenea, comisar șef de poliție Zaharia Cristina Gabriela a reamintit și că ,,orice abuz poate fi raportat autorităților: Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Tg.-Mureș, Inspectoratului de Poliție Județean Mureș, fie în mod direct, fie online, prin accesarea numărului unic de urgență 112, a liniei telefonice Helpline 0 800 800 678 sau a adresei www.safernet.ro”.

Lasă un comentariu