FEMEILE CARE MUNCESC ORE SUPLIMENTARE, MAI PREDISPUSE DEPRESIEI DECÂT BĂRBAȚII

Distribuie pe:

Cercetătorii britanici de la Universitatea din Londra, citați de descopera.ro, susțin că femeile care lucrează mai mult de 55 de ore pe săptămână se confruntă cu un risc mai mare de a suferi de depresie, față de cele care muncesc perioada standard de 35 - 40 de ore săptămânal.

“Rezultatele noastre se bazează pe date provenite de la peste 20.000 de adulți britanici care au participat la studiu, acesta analizând viața de familie și societatea britanică, începând cu anul 2009.

Femeile care lucrează cel puțin 55 de ore săptămânal aveau cu 7,3% mai multe simptome de depresie decât cele care lucrează între 35 și 40 de ore.

În schimb, bărbații care lucrează același număr de ore nu au prezentat semne de depresie. Acest lucru se întâmplă din cauză că femeile se confruntă cu o dublă povară - cea a orelor suplimentare petrecute la slujbă, care se adaugă treburilor domestice, pe care ele tind să le facă în mai mare măsură decât partenerii de sex masculin.

Însă, atât bărbații, cât și femeile care lucrează în majoritatea sau în toate weekend-urile sunt mai susceptibili să devină deprimați decât cei care lucrează numai în cursul săptămânii, femeile fiind mai predispuse decât bărbații să aibă stări de disconfort legate de munca prestată sâmbătă și duminică (4,6%, față de 3,4% bărbații).

S-a constatat, de asemenea, că angajații cu cele mai multe simptome de depresie sunt cei mai în vârstă, cei cu venituri mici, fumătorii, cei cu locuri de muncă solicitante din punct de vedere fizic și cei care erau nemulțumiți de locurile lor de muncă”, explică oamenii de știință britanici.

Lasă un comentariu