SIMULAREA PROBELOR SCRISE DIN CADRUL EVALUĂRII NAȚIONALE

Distribuie pe:

Începând de luni, 11 martie, și până miercuri, 13 martie, elevii claselor a VIII-a și a VII-a (anul școlar 2018-2019) vor susține simularea probelor scrise din cadrul Evaluării Naționale. Obiectivele urmărite vizează familiarizarea elevilor cu rigorile examenului pe care îl vor susține la finalul ciclului gimnazial, stabilirea nivelului real de pregătire atins în această etapă, precum și optimizarea pregătirii în vederea obținerii unor rezultate satisfăcătoare la probele din luna iunie.

Anul acesta vor participa, în premieră, și elevii din clasa a VII-a.

La nivel național, Ministerul Educației Naționale organizează simularea pentru aproximativ 350.000 de elevi înscriși în clasele VII-VIII la începutul anului școlar 2018-2019.

Conform calendarului aprobat, luni, 11 martie, se desfășoară proba la Limba și literatura română, marți, 12 martie - Matematică, iar miercuri, 13 martie - Limba și literatura maternă. Rezultatele vor fi comunicate în 22 martie.

,,Probele încep la ora 9, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8.30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, de când s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Subiectele sunt elaborate de specialiștii Centrului Național de Evaluare și Examinare (CNEE) și sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacitatea elevilor de a se exprima pe temele din programa de examen, parcurse până la această dată. Corectarea lucrărilor va fi realizată, în baza unor bareme care asigură unitatea și obiectivitatea evaluării și notării la nivel național, de către doi profesori, de regulă, din unitățile de învățământ în care elevii susțin simularea. Rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării unor măsuri adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare. La solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui/tutorelui, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog", informează Ministerul Educației Naționale.

În județul Mureș, vor susține simularea probelor scrise din cadrul Evaluării Naționale 10.033 de elevi, aflăm de la prof. Irimie-Matei Camelia - Inspector școlar pentru monitorizarea curriculumului descentralizat și purtător de cuvânt la Inspectoratul Școlar Județean Mureș.

Lasă un comentariu