ACTIVITATE CULTURALĂ “FEMEIA ÎN FAȚA OGLINZII", LA REGHIN

Distribuie pe:

Aducerea aminte, aniversarea, elogierea unor ilustre personalități din viața societății românești ne aduce un sincer sentiment de emoție, dar și o bucurie deplină. Elitele - atât intelectuale, cât și morale - ne sunt scumpe și dragi, de aceea se cuvine să le aducem prinos de recunoștință. Ele merită să fie cinstite, fiindcă au înfrumusețat chipul lui Dumnezeu în om. Respectul, prețuirea și aprecierea pentru cei de dinaintea noastră, pentru toți cei care, prin faptele lor memorabile fac cinste și aduc onoare neamului nostru românesc, pretutindeni, dovedesc faptul că noi, românii, cultivăm cu mare drag floarea recunoștinței. Dragoste, apreciere, respect, admirație, prețuire, acestea trebuie să fie florile care să formeze buchetul recunoștinței, ce trebuie cu prisosință închinat permanent femeii, sufletului său nobil, inteligenței și înțelepciunii sale, rolului pe care îl joacă în societate. Numele femeii este sinonim cu iubirea de oameni și de frumos, cu generozitatea și înțelegerea între oameni.

De câțiva ani, la Biblioteca Municipală “Petru Maior" din Reghin, este în derulare un proiect cultural extrem de interesant și atractiv, coordonat de doamna bibliotecar Alina Buruian, intitulat Femei celebre. Anul acesta, 2019, a înregistrat cea de-a patra ediție din seria aceasta de manifestări culturale. Astfel, joi, 7 martie 2019, de la ora 12.00, la sala de activități a Bibliotecii Municipale “Petru Maior" din Reghin, a avut loc evocarea intitulată Femeia în fața oglinzii. Evenimentul a fost organizat de Primăria și Consiliul Local Reghin, Biblioteca Municipală “Petru Maior" Reghin, în parteneriat cu Liceul Tehnologic “Ioan Bojor" Reghin, fiind prezentă și doamna prof. Alexandrina Lupescu, directorul acestei instituții de învățământ. A luat parte un număr mare de elevi, care au fost însoțiți de dascălii lor. Elevii au prezentat un program cultural artistic diversificat și extrem de bine adecvat acestui moment de suflet. Prin tot ceea ce au făcut, elevii au elogiat femeia și rolul ei în societate, fiind îndrumați de profesorii Frandeș Aurelia, Tothy Maksay Melba, Pap Anamaria, Toncean Nicoleta și bibliotecar Todoran Eugenia. Elevii au fost susținuți de către colegii lor de la Liceul Tehnologic “Lucian Blaga" Reghin, însoțiți de prof. Farcaș Raluca.

A fost o activitate culturală extrem de interesantă, atractivă, dar în același timp și folositoare pentru toți cei prezenți, fie elevi, fie dascăli, care s-au bucurat de nobile sentimente de emoție. A fost o experiență utilă, și, totodată, reprezintă un model și pentru alte instituții de a-și îndrepta atenția asupra valorilor umane feminine.

Lasă un comentariu