STUDENȚII DE AZI - PROFESIONIȘTII DE MÂINE

Distribuie pe:

La Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Târgu-Mureș, timp de 36 de luni, se derulează proiectul privind învățământul secundar (ROSE) ,,Studenții de azi - profesioniștii de mâine”. Finanțat printr-un împrumut de 200 de milioane de euro acordat de Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare, acesta este implementat de Ministerul Educației Naționale pe o perioadă de 7 ani (2015-2022), prin Unitatea de Management al Proiectelor cu Finanțare Externă (UMPFE), aflăm de la conf. univ. dr. Arina Modrea, director grant. Domnia sa adăuga și că proiectul are drept obiectiv creșterea gradului de promovabilitate pentru primul an de studii universitare și îmbunătățirea performanțelor academice ale studenților, grupul țintă fiind studenții din anul I de la Facultatea de Inginerie a prestigioasei universități târgumureșene.

Ultima activitate, desfășurată recent, i-a avut ca invitați pe: PALCU MĂDĂLINA-ELENA și DĂLĂLĂU-RUS ADRIAN - studenți IEI, anul II, membri ai Asociației ESTIEM, ORBAN ZSOLT și LUNGU DANIELA - membri în Liga Studenților, BATORI ȘTEFANIA și BLOJ MIHNEA DORIN - studenți IEI, anul IV, membri ai Asociației ESTIEM.

Programul evenimentului a inclus, după sosirea și înregistrarea participanților, Cuvântul de bun venit și începerea prezentărilor, discuții cu grupul țintă și prezentarea oportunităților oferite de programele de studii și de formare profesională de către studenții din anii mai mari, dezbateri, analize, studii de caz cu studenții din anii mai mari.

“Obiectivul general și obiectivele specifice ale subproiectului se corelează cu strategia universității/facultății, dar și cu obiectivele stabilite în proiectul ROSE la nivelul Schemelor de Granturi Necompetitive pentru Universități. De asemenea, obiectivele stabilite în sub-proiect se corelează cu Strategia Ministerului Educației Naționale cu privire la formarea inițială, la ridicarea calității în educație/învățământ prin găsirea de diferite soluții alternative care să contribuie la motivarea și sensibilizarea studenților pentru a obține rezultate bune la învățătură”, preciza conf. univ. dr. Arina Modrea.

Lasă un comentariu