SECVENȚE LUDUȘENE - FAZA JUDEȚEANĂ DE CROS

Distribuie pe:

Patru sute de elevi din județul Mureș au participat vineri, 5 aprilie 2019, la faza județeană de cros a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar - ONSS, care a avut loc la Luduș, în organizarea Liceului Tehnologic nr. 1. După parcurgerea traseului (1.200 m/1.400 m, fete și băieți din ciclul gimnazial, 1.300 m/1.600 m, fete și băieți din ciclul liceal), la secretariatul competiției a fost consemnat clasamentul celor mai iuți tineri atleți mureșeni. Îi prezentăm în ordinea premiilor acordate de juriu.

La fete: premiul I: Georgiana Racovițan, de la Școala Gimnazială „Ioan Vlăduțiu" Luduș, Henter Szende, de la Liceul „Bolyai Farkas" Târgu-Mureș; premiul II: Alexandra Prejmereanu (Școala Gimnazială „Zaharia Boiu" Sighișoara), Andreea Sângeorzan (Colegiul „Mircea Eliade" Sighișoara); premiul III: Luane Carina Crețu (Școala „Ioan Vlăduțiu" Luduș), Kristoff Belina (Liceul Tehnologic Luduș); mențiune: Cristina Timaru (Școala Gimnazială nr. 1 Luduș).

La băieți, premiul I: Raul Kuti (Școala „Zaharia Boiu" Sighișoara) și Raul Popa (Colegiul „Mircea Eliade" Sighișoara); premiul II: Biro Leonard (Școala Gimnazială nr. 1 Luduș) și Jakab Botond (Liceul Tehnologic Luduș); premiul III: Vlad Cocolașiu (Școala „Ioan Vlăduțiu" Luduș) și Vasile Uț (Liceul Tehnologic Luduș); mențiune: Beniamin Greu (Liceul Tehnologic Luduș).

La festivitatea de premiere, primii patru premianți au fost declarați campioni județeni ai anului 2019: Gerogiana Racovițan, Henter Szende, Raul Kuti și Raul Popa. Am fost distinși cu trofee, medalii, diplome și tricouri. Ei vor reprezenta județul Mureș la faza națională a ONSS. Premianții II, III și mențiune au fost distinși cu diplome și medalii. 82 de elevi, ocupanți ai locurilor 5-25, au primit diplome de participare.

Participanții la faza județeană de la Luduș (elevi și profesori) au fost felicitați de Ioan Cristian Moldovan, primarul orașului Luduș și Corneliu Claudiu Ciucă, directorul Liceului Tehnologic nr. 1 Luduș. Întreaga asistență a aplaudat atunci când cei doi au mărturisit că, la bază, sunt profesori de sport. Mulțumiri au fost adresate cadrelor didactice din Luduș, care s-au implicat în organizarea și desfășurarea competiției, profesorilor Sabin Poruț, din Sighișoara, Jakab Barna, din Târgu Mureș, Laurean Mărginean, din Reghin, Emil Stan, Tănase Bologa, Enyedi Eniko, Cosmin Gânj, Cosmin Botezan, Ciprian Borz, din Luduș, ca antrenor ai tinerilor atleți. Competiția a fost și un explicit îndemn adresat copiilor, tinerilor și adulților să petreacă mai mult timp în aer liber și să practice mișcarea potrivită cu vârsta și starea de sănătate.

Felicitări au mai fost adresate Poliției Luduș și Poliției Locale, care au vegheat la eliberarea traseului, la paza și siguranța competitorilor.

 

Lasă un comentariu