STUDENȚII DE AZI, PROFESIONIȘTII DE MÂINE

Distribuie pe:

La Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Târgu-Mureș se derulează, timp de 36 de luni, proiectul privind învățământul secundar (ROSE) cu tema ,,Studenții de azi, profesioniștii de mâine”. Prin intermediul acestuia se dorește reducerea abandonului în învățământul secundar și terțiar, precum și creșterea ratei de promovare a examenului de Bacalaureat, preciza conf. univ. dr. Arina Modrea, director grant.

În cadrul proiectului au avut loc și prezentări de exemple de bune practici ale absolvenților de universități, adresată grupelor I și II (derulată la sfârșitul lunii martie) și grupelor III și IV (desfășurată în prima jumătatea a acestei luni). Invitați la activitate au fost absolvenții LINCA Alexandra, ICHIM Adrian și RAȚIU Cosmina.

Programul evenimentului a inclus, după sosirea și înregistrarea participanților, începerea prezentărilor de către absolvenții de universități a experiențelor avute, dezbateri, analize, studii de caz. După pauza de cafea au urmat discuții cu grupul țintă și prezentarea oportunităților oferite de programele de studii și de formare profesională de către absolvenții de universități, iar la final prezentarea concluziilor în baza dezbaterilor susținute.

Lasă un comentariu