MEDICINA DE FAMILIE NU VA MAI FI “CENUȘĂREASA” SISTEMULUI...

Distribuie pe:

În vederea îmbunătățirii activității medicilor de familie, o parte importantă din împrumutul de 800 de milioane de euro, negociat cu Banca Mondială, va fi destinată plății serviciilor suplimentare și dotării cu echipamente a cabinetelor medicilor de familie și ale medicilor comunitari.

Anunțul a fost făcut duminică, de ministrul Sănătății, Sorina Pintea, într-un comunicat postat pe site-ul ministerului, cu prilejul Zilei Internaționale a medicului de familie, marcată la 19 mai.

“Cabinetul mediului de familie reprezintă poarta de intrare în sistem”, a spus Pintea, precizând că, anul acesta, bugetul pentru medicina de familie a crescut cu 25%, iar la concursul de Rezidențiat au fost alocate mai multe locuri, inclusiv cele 300 de posturi aprobate de Guvern s-au îndreptat tot către acest domeniu.

“Transmit astăzi salutul meu medicilor de familie, profesioniștilor din sistemul medical, cei care sunt cel mai aproape de noi, de familiile noastre, cei care ne tratează, dar mai ales ne îndrumă, ne învață să prevenim, să trăim sănătos, să avem grijă se sănătatea noastră”, a declarat Pintea, potrivit sursei citate.

Lasă un comentariu