ECO-TAXA PE PUNGILE DIN PLASTIC A FOST MAJORATĂ

Distribuie pe:

La propunerea Ministerului Mediului, în ședința 25 iunie, Guvernul a aprobat noi măsuri pentru reducerea consumului de pungi din plastic și a majorat eco-taxa pentru acestea, de la 0,10 lei la 0,15 lei. Taxa se va aplica tuturor tipurilor de astfel de produse, indiferent de formă sau grosime, fiind exceptate numai pungilor biodegradabile și compostabile.

“Această măsură este una esențială pentru reducerea consumului de pungi de plastic, produse care au un impact devastator asupra mediului, la nivel planetar. Iată că, dacă anul trecut am interzis pungile din plastic subțire cu mâner, acum venim cu măsuri noi pentru a determina comercianții și populația să aleagă măsuri alternative.

Sunt vizate, în primul rând, acele pungi din plastic foarte subțire, fără mâner, pe care le găsim disponibile gratuit, de obicei, la raioanele de fructe și legume, și pe care, ulterior, le reîntâlnim în natură. Nu putem asista pasivi la distrugerea ecosistemelor și trebuie, deci, să acționăm”, precizează Ministerul Mediului.

Lasă un comentariu