ALDE COVASNA CERE IMPUTAREA PREJUDICIULUI REALIZAT PRIN ORGANIZAREA REFERENDUMULUI DIN 26 MAI, PREȘEDINTELUI ROMÂNIEI KLAUS WERNER IOHANNIS!

Distribuie pe:

Decizia în unanimitate a Curții Constituționale referitoare la neconstituționalitatea interzicerii amnistiei și grațierii pentru faptele de corupție inițiate prin referendum de Klaus Iohannis confirmă tuturor celor care au obiectat cu neconstituționalitatea întrebărilor formulate la referendumul din 26 mai că au avut dreptate, plasându-l pe președintele României, Klaus Werner Iohannis, în postura unui manipulator și impostor, care, într-o profundă desconsiderare a românilor, a profitat de buna credință a celor care și-au pus speranța de mai bine în referendum și a irosit aproape 28 de milioane de euro din bani publici pentru satisfacerea unor interese politico-electorale proprii.

Printr-o manevră politică ilegală și neconstituțională din care s-au înfruptat atât PNL, cât și USR-PLUS, la alegerile pentru Parlamentul European, președintele României a dovedit că nu are scrupule în a irosi banii publici și a-i fenta, alături de partidele sale de casă, tocmai pe oamenii care vedeau în domnia sa, USR, PLUS și PNL, campionii luptei împotriva risipei banilor publici.

Drepturile omului nu pot fi supuse nici unei forme de discriminare și nici nu pot face obiectul unor jocuri politice. O interdicție constituțională prestabilită cetățenilor care au săvârșit o anumită categorie de infracțiuni de a beneficia de amnistie sau grațiere încalcă principiul egalității, garanție a drepturilor și libertăților fundamentale, precum și demnitatea umană, valori supreme ale statului român, precizate clar în Constituție. ALDE Covasna a anticipat și avertizat asupra acestui deznodământ al referendumului, consideră că răul făcut nu mai poate fi reparat politic decât printr-o mai mare vigilență a alegătorilor, care îi vor putea sancționa pe impostori și manipulatori la următoarele alegeri.

În același timp, ALDE Covasna consideră că răul făcut prin cheltuirea banilor publici poate fi îndreptat prin recuperarea fondurilor cheltuite de la inițiatorul referendumului. În acest sens, solicităm Curții de Conturi a României să își exercite rolul de control al întrebuințării celor aproape 28 de milioane de euro, bani publici, pe care președintele României i-a irosit pe un referendum a cărui temă s-a dovedit a fi una ilegală și neconstituțională și să dispună, de îndată, recuperarea acestui prejudiciu. Cu acești bani se vor putea construi spitale sau autostrăzi!

Lasă un comentariu